Реклама / Ads
45| 10107 |21.10.2012 НОВИНИ

Един от тримата: Извинявам се на цяла България...

.
Севдин Валентинов позира с лика на Левски
„Извинявам се на цялата България” – това заяви пред bTV 17-годишният Севдин Валентинов, който заедно с двама свои съученици преобърна интернет с гнусната си постъпка интернет, на която тримата се гаврят с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.
 

Момчето от ромски произход твърди, че дори не знае кои са историческите личности, с които се подиграва. Снимката направили на автоматичен режим с мобилен телефон преди началото на час по история, а в кабинета нямало други хора. Не знае и как снимката е достигнала до интернет.

Младежът от село Крушари говори трудно български език, но е възпитаник на Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич. Никога не е повтарял. В един клас е – единадесети, заедно с другите две момчета от снимката, които са от Добрич.

За случая е информиран началникът на регионалния инспекторат, който в понеделник ще посети училището, а директорът е обещал да поиска среща с тримата роми и родителите им.

„Затвор за ромите, които се изгавриха с България” се е нарекла групата във фейсбук, която обединява усилия срещу поругаването на националните ни герои.

Засега групата има 2 264 члена и постоянно нараства. Според участници в групата ромите от снимката са част от турска рап група от с. Крушари. Бяха публикувани и имената на две от момчетата и телефонният номер на единия, както и адрес, на който може да бъде намерен друг от младежите.

Призивите държавата да се намеси и да потърси отговорност ще се пренесат и в парламента. Организира се „Протест срещу безхаберието на държавата към гаврата на малцинствата към националните ни символи и герои” на 27 октомври от 14.00 часа пред Народното събрание.

След като вчера от ВМРО поискаха обяснение от образователния министър Сергей Игнатов, днес те събират граждани на „Марш срещу безнаказаната циганска престъпност” от 18.30 часа в столичния квартал „Надежда” – на кръстовището на булевардите „Ломско шосе” и „Бели Дунав”.

В задочния диалог по темата се включиха и „Атака”, които в писмо до медиите заявяват, че лидерът Волен Сидеров е изпратил сигнал до главния прокурор, сезиращ го за „поредното кощунство с националната ни памет”. В понеделник националистите ще зададат своите въпроси и към вътрешния министър Цветан Цветанов и образователния му колега.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5222 |18.10.2012 Бойко пръв минава по присъединения Дунав мост 2 . 8| 6291 |16.10.2012 Избират шеф на следствието; Бойко Найденов-единствен кандидат . 55| 5068 |11.10.2012 България била единствената страна в ЕС без облагане на лихвите . 12| 5417 |04.10.2012 Още един светофар се сгромоляса в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads