Реклама / Ads
30| 5864 |29.07.2020 НОВИНИ

Екатерина Захариева: Хората на улицата вече са много по-малко

.
Екатерина Захариева
Мога да разбера защо хората протестират. Те са признак на това колко е зряла демокрацията у нас. Всеки може по мирен начин да изрази мнението си. Това каза вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по БТВ.
 

Не приемам тези покани и опити за граждански арести. Никой не е забранил протестите. Блокирането на града наистина е неприемливо. Стигнах бързо до студиото. Избегнахме „Орлов мост“.  Хората на улицата вече са много по-малко.

 

Но това затруднява гражданите. Не за първи път, когато има критики, има промени на кабинета. Безотговорно е 6 месеца преди изборите при тази тежка ситуация,  трябва да разработим плановете, които всяко правителство трябва да разработи. Трябва да се фокусираме. Не виждам мотив за оставка. Опитваме се да чуем, виждате колко бързо правителството реагира.

 

Всеки има право да иска оставки. Но изпълнителната власт трябва да съдейства и да роботи със съдебната, но да не се меси. Ако искаме да имаме правова държава нека да изпълняваме законите.

 

Нямам представа за експертизата на г-жа Йончева. Явно сме царе на това да се самокомпрометираме. Не трябва да се записва който й да било без негово знание и съгласие. Явно това са дълги планове за дестабилизиране на държавата. Ще се забави развитието и реформите, които се очакват.

Бавят се експертизите  на вещите лица. Надавам се експертизите да станат бързо. Имат право на мирни протести, но нека да не се стига до граждански арести. Вчера имаше едно момче.

 

Имаме съгласувателни процедури с президента. Няма да е лесно да работим с човек, който ни нарича мутри и мафия. Ще бъде все по-трудно да се роботи с президентската институция.

 

Работата на българската дипломация е да защитава българският бизнес по регламентиран и правен начин. Не са вървели лесно съгласуванията с президентската институция. Всички нови предложения са дошли от МВнР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4986 |28.07.2020 Кристиан Вигенин: Прах в очите на хората са предложените от правителството мерки . 13| 4928 |28.07.2020 Марияна Николова щяла да търси диалог с хората с проблеми . 45| 7664 |27.07.2020 Арман Бабикян: Изчезна страхът у хората. Гражданите видяха, че могат да отстояват правата си . 15| 7484 |24.07.2020 Васил Гюров: Хората са на улицата, защото липсва справедливост на всички нива в държавата от много време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads