Реклама / Ads
5| 3638 |28.06.2023 НОВИНИ

Екоминистърът Ю. Попов: Върви мръсна пропаганда за провал на туристическия сезон в България

.
Плажове пустеят Източник: БГНЕС
В момента се води целенасочена кампания срещу българския туристически сезон. Има информация за пропаганда между водещи руски журналисти, които обсъждат как да се възползват от взрива на язовир „Нова Каховка“, за да провалят туристическия сезон на България и на Румъния. Целта е да се постигне недоволство и протести за мир. Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.
 

„За чистотата на морската вода е нужно постоянно да правим проби и да информираме хората”, обясни той. И добави, че с началника на Военноморското училище работят в тясно сътрудничество и там следят всички водни течения.


„Наблюдението е непрестанно. Ситуацията след взрива се подобрява. В директна връзка съм с колегите си от Румъния и от Украйна, публикуваме получената информация”, каза министърът.Според него информацията за замърсяване е част от хибридната пропаганда срещу страната ни.


„Нова Каховка” е язовир, който е 27 пъти по-голям от язовир „Искър” (най-големият язовир в България). Водата от него се размива в морето, но тя не е достигнала до българските брегове. Заради дъждовете, нивото на река Дунав е повишено“, подчерта Попов.


„Морето тази година е кристално чисто. Не може Каховското водохранилище да повлияе на българското Черноморие“, заяви Веселин Налбантов, заместник-председател на БХРА пред NOVA.


Той потвърди, че намалението на заетостта на хотелите в „Слънчев бряг” е около 40-50%. Призивът му е външният министър да свика международна среща, на която да обясни за чистотата на морето и че няма опасност за нашите курорти от замърсяване. Налбантов призова да има постоянен мониторинг на чистотата на морската вода.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 2837 |27.06.2023 Володимир Зеленски: Контраофанзивата върви успешно, ще си върнем всичко . 3| 2591 |23.06.2023 София очаква Скопие да впише българите в Конституцията си, за да се върви напред . 1| 2653 |16.06.2023 Борислав Сандов за наводненията: Вървим след събитията и не си взимаме поуки . 4| 3051 |08.06.2023 Асен Василев озапти Нинова за социалните плащания: Всичко върви по план

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads