Реклама / Ads
3| 3985 |07.04.2024 НОВИНИ

Емануил Йорданов: Стоянов и Коцев трудно ще работят нормално, случващото се е панаир, показност

.
Емануил Пойорданов
Когато говорим за наказателното производство, което се води срещу шефката на митниците и други лица, сериозната показност ми напомня едни отминали времена. Това заяви пред БНР Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.
 

"Като човек, участвал в подобни дела, мога да кажа, че те започват шумно и завършват изключително тихо, отдалечени умишлено от обществения интерес".

 

Ако говорим хипотетично, не виждам никакъв проблем да защитавам такъв обвиняем, каза Йорданов.

 

"Що се отнася до първото разглеждане на мярката за неотклонение - аз винаги предпуреждавам клиентите си, че при него съдът не е безкрайно критичен към прокуратурата. Аз обаче смятам, че когато едно лице се привлича за обвиняемо, трябва да има достатъчно данни за неговата вина".

 

Ако нещо може да обобщи случващото се в момента, това е думата панаир, каза Йорданов в предаването "Неделя 150".

 

"От дълго време отношенията мужду участниците в сглобката бяха много далече от това, което е нормално политическо поведение. Една мъка, която продължи девет месеца. Накрая стигнахме дотам, откъдето тръгнахме".

 

"Главният секретар е човекът, който ръководи професионалната дейност на министерството. В негова компетентност е това как полицията по места ще се грижи за тези хора, които вече са известни като купувачи на гласове и как ще бъдат охранявани специфичните секции, в които най-често вотът се изкривява.

 

Главният секретар може да дава указания и на областния директор, и на всички хора, които работят на място.

 

Бързото сменяне на директори предполага, че те може би ще са по-склонни да се съобразяват повече с министъра, отколкото с главния секретар".

 

Аз нямах някаква информация за Мартин Божанов-Нотариуса, обясни още Йорданов.

 

"Но не са малко хората, които се опитват чрез измами за сметка на авторитета на съдебната система, да изкарват лесни пари".

За Йорданов е изненада, че вътрешният министър Калин Стоянов отказва да даде информация, включително на депутатите, дали Божанов е бил сътрудник на МВР.

 

"По закон народните представители имат право да работят с класифицирана информация. Освен това, смъртта на Божанов дава възможност да се декласифицира информацията и да се борави с нея".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3678 |07.04.2024 Николай Денков: Пращам сигнал до прокуратурата за оказания натиск над Живко Коцев . 7| 2836 |07.04.2024 Атанас Пеканов: Притеснява факта, че в кабинета "Главчев" липсва вицепремиер по европейското финансиране . 13| 2473 |07.04.2024 Деница Сачева поиска повече смирение от ПП-ДБ . 9| 3524 |07.04.2024 "Продължаваме промяната" зове Радев да не назначава служебния кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads