Реклама / Ads
9| 3389 |07.04.2024 НАРОДЕН ГЛАС

"Продължаваме промяната" зове Радев да не назначава служебния кабинет

.
Стою Стоев
Президентът Радев да не издава указ за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев - това призова зам.-председателят на ПГ "ПП-ДБ" Стою Стоев пред БНТ. „Изключително спорен кабинет и господин Радев, ако прецени, може да не го назначи“, призова още веднъж Стоев, който е и зам.-председател на правната парламентарна комисия. По думите му сега ще се види президентът Румен Радев на коя страна ще застане – "дали на обществената или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС".
 

Този служебен кабинет е провокация към втората по големина политическа сила „Продължаваме промяната“, заяви пък през bTV Лена Бориславова. По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на трите големи скандала в момента.


Стоев и Бориславова не коментираха как ще се развие конституционната процедура, ако Радев не издаде указ за назначаване на кабинета "Главчев".


Президентът Радев даде заявка, че във вторник ще назначи служебното правителство и ще насрочи предсрочни парламентарни избори на 9 юни, когато ще се състоят и изборите за европейски парламент.


И двамата лидери на ПП критикуваха избора за министри в ресорите МВР, енергетика, електронно управление. Те защитиха главният секретар на МВР Живко Коцев, който бил изнудван от министъра си да подаде оставка. "На Живко Коцев му е изписано на лицето, че не е престъпник", заяви Лена Бориславова.


Преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова посочи, че е много възможно кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев да извърши промени в служебния си кабинет – не само заради личността на Калин Стоянов, но и заради напрежението, което се генерира около МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3966 |05.04.2024 Поли Паунова пита? Ако имаме съмнение, че и.д. главен прокурор върши престъпление, не трябва ли да бъде отстранен? . 14| 4126 |04.04.2024 Аламанов: Защo хората гласуват за фашизираните елементи от пропутинските партии? Защото са жертви . 0| 3828 |03.04.2024 Джавет, който беше пребит от групировки пред ФрогНюз: В България бежанците, които са истински престъпници се закрилят . 11| 5962 |03.04.2024 Стефан Гамизов: Борисов побягна пред вятъра, за да се спаси за Турски Поток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads