Реклама / Ads
10| 5180 |10.11.2013 НОВИНИ

На емблематичната дата 10 ноември България трябва да каже "ДА" на промяната и единението

.
Бойко Борисов и Цветан Цветанов да последват примера на Христо Бисеров, да излязат от парламента и да напуснат политиката. Това призова лидерът на "България без цензура" Николай Бареков преди началото на концерта "Да" на България".
 

Подадох ръка на цялата политическа класа – на Плевнелиев, който, за жалост, се води български президент, на Орешарски, на партиите в парламента. Предложих гражданско примирие до свикването на КСНС, за да можем да се справим с бежанската криза, но моята ръка остана във въздуха. Днес обаче партиите платиха на младите хора да излязат на протест. Това каза пред събралите се на площад Батенберг лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков.

"Нашата ръка остава подадена и в следващите дни, но имаме едно условие – така, както Бисеров беше изгонен от парламента заради своята офшорна компания, нека същото се случи с Борисов и Цветанов, защото единият също беше уличен и днес неговият адвокат потвърди, че той е имал офшорен бизнес, а другият вече има няколко обвинения от прокуратурата. Нека тези хора напуснат българския парламент.", категоричен беше Бареков.

За жалост, половината от политиците избраха варианта да превърнат днешния ден в протест срещу правителството, ние заложихме на градивното – казваме "Да" на България, но казваме и "Да" на промяната, каза още Бареков.

"Искаме да дадем толеранс на президента Плевнелиев и на четирите партии в парламента, които ние не харесваме, да изработят национална стратегия за справяне с бежанската вълна от Сирия и след това ще възобновим нашите протестни действия по начина, по които ги правихме – пред партийните централи на ГЕРБ, БСП, ДПС и Президентството", добави още той.

Ние искаме оставка на правителството, на парламента и на президента, каза още Бареков, но добави, че желае това да стане така, че да няма криза на институциите. "Искаме изборите да бъдат през месец май или най-късно през октомври 2014 година и за това си има разбираема причина – ние сме единствената влиятелна извънпарламентарна партия, която няма структури по всички места в страната и, ако днес се явим на едни такива избори, ще повторим статуквото. Или вместо да управляват БСП и ДПС с подкрепата на "Атака", следващата коалиция вероятно би била ГЕРБ и ДПС или ГЕРБ с БСП. Ние искаме пълна промяна, искаме да имаме възможност да наложим нашите идеи, те са градивни, след което да кандидатстваме за спечелването на 120 места в парламента. Но аз откровено ви казвам, че не виждам как това да стане преди началото на следващата година. Когато една нова формация няма структури по места, въпреки големия ентусиазъм и въпреки многото хора, които се записват за наши членове, тя е принудена да се изправи пред служебна загуба на изборите", каза още той.

За момента, според Бареков, все още няма официален отговор от президентството дали молбата му движението  "България без цензура" и останалите влиятелни извънпарламентарни политически формации като Реформаторския блок могат да присъстват на заседанието на предстоящия КСНС. Той обаче съобщи, че е имал разговор с вътрешни хора от администрацията на държавния глава, които са му съобщили, че според конституцията и законите, извънпарламентарните политически сили имат право да присъстват, ако президентът и останалите участници в съвета решат да отправят покана.

"Ние можем да бъдем поканени като влиятелни политически лица или като държавни служители. Ние имаме готовност да излъчим наши представители", каза Бареков. Той добави, че ако движението "България без цензура" не бъде поканено, има готовност да внесе точките, които експертите към формацията са подготвили, и експертизите как да се реши проблемът с бежанската вълна и как да се стигне до национален консенсус, в който са включени всички парламентарно представени и извънпарламентарните сили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5766 |09.11.2013 Плевнелиев се среща с президентите на прехода за 10 ноември . 36| 5467 |08.11.2013 Т. Димова: 10 ноември още не се е случил, защото управлява ДС . 0| 5050 |08.11.2013 Хип-хоп звездата Райн Лесли се срещна с „България си ти!“ . 103| 5249 |05.11.2013 Президентът свиква КСНС на 20 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads