Реклама / Ads
17| 5130 |17.10.2014 НОВИНИ

Емил Хърсев: Ще има кабинет и актуализиран бюджет

.
Емил Хърсев
Правителство ще има в законоустановения срок, каза Емил Хърсев по БНТ. Докъм 15 ноември ще има актуализация на бюджета и всички партии са съгласни с актуализация на държавния бюджет.това каза по БНТ финансистът Емил Хърсев
 
"Светли бъднини няма да има, партията, която ще се заеме с реформи, ще натрупа опита на националната отговорна сила", допълни той.

Според Хърсев една от първите задачи на новия финансов министър ще е да приключи годината. Той смята, че това дали ще има време да се актуализира бюджета зависи от степента на актуализация. Включително за половин час може да се формира проста актуализация на бюджета, само допълване на лимитите за заеми би била най-простата такава, каза финансистът. Хърсов отбеляза, че виждаме и една много сериозна нерешителност в банковата система. Според него твърде много време е отишло в хаос и неясното. Над 70% от всички мениджъри във фирмите очакват влошаване на ситуацията, добави той.

В предаването участваше и икономистът Георги Ангелов. Според него в правителството ще има поне четири партии. Той се съгласи, че може да има и три партии, но тогава мнозинството ще е крехко. "Всички партии искат правителство, но не искат да са в него, за да не поемат отговорност. Бюджетът ще трябва да е рестриктивен. Партиите не искат да се жертват, а икономиката потъва. Проблемите са в туризма, индустрията и износа за Европейския съюз", каза още Ангелов. Той обаче изрази съмнения за възможността да бъде съставен кабинет.

Едно е да напишеш, че в бюджета има голям дефицит и ще вземеш дългове, съвсем друго наистина да намериш от къде ще вземеш тези пари, защото в ситуация на политическа нестабилност и липса на доверие към пазарите не е лесно да вземеш 4 милиона, обясни икономистът.

Може би трябва да се върнем към бюджета от 2000 година, който бе наполовина на сегашния, каза накрая Хърсев, търсейки посоки за спасение на България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4444 |15.10.2014 Оборудват училищата и кабинети с 8,7 млн. лева . 2| 4606 |15.10.2014 Кабинетът към ЕК: Бързо приемаме нов закон за гарантиране на влоговете . 20| 8725 |15.10.2014 Св. Филипов за Фрог: Кабинетът вече е договорен на 75% . 8| 7403 |13.10.2014 Филип Гунев: ДПС управлява МВР по време на кабинета "Орешарски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads