Реклама / Ads
30| 8586 |16.01.2016 НОВИНИ

В. Енчев: Нахлуването на Борисов във ВСС не е скандал, а криза

.
След скандалното нахлуване на премиера Бойко Борисов на заседание на Висшия съдебен съвет, което е безпрецедентно нарушение на конституционното правило за разделение на властите, до момента нито една парламентарно представена партия не излезе с протестна декларация или с изявление на парламентарната трибуна.Това пише лидерът на ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“
 
Ето и цялата декларация на "Българската пролет":

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на
ПП „Движение за радикална промяна „Българската пролет“

След скандалното нахлуване на премиера Бойко Борисов на заседание на Висшия съдебен съвет, което е безпрецедентно нарушение на конституционното правило за разделение на властите, до момента нито една парламентарно представена партия не излезе с протестна декларация или с изявление на парламентарната трибуна.
     
Странната липса на реакция на опозиционните БСП, ДПС и Атака към недопустимото поведение на премиера разкрива два тревожни проблема в българската политика – или парламентарните партии се страхуват от репресивната машина на ГЕРБ, или има тайно споразумение за ненападение между управляващи и опозиция в критични за тях ситуации.
      
Като изразява своя остър протест срещу антиконституционните действия на министър-председателя, „Българската пролет“ призовава БСП, ДПС и Атака да поемат своята отговорност като опозиционни сили. Ако тези три партии са наистина принципна и последователна опозиция, те трябва  да поискат създаване на парламентарна комисия за разследване на всички обстоятелствата около новата SMS-афера на премиера и срастването на изпълнителната и съдебната власт.
     
Още по-възмутително е ставането на крака на повечето членове на Висшия съдебен съвет при премиерския десант, което е поредно доказателство за унизителното и антиконституционно подчинение на магистратите на изпълнителната власт.
     
Всъщност случилото се във ВСС не е скандал, а конституционна криза. Именно затова парламентарната опозиция е призвана не да мълчи, а да крещи.  В противен случай ще трябва да признаем, че България не е парламентарна, а премиерска република, управлявана от диктатор.

                                   
                                   Велизар Енчев
                                   Независим народен представител
                                   Председател на ПП „Движение за радикална промяна
                                  „Българската пролет“
    
16 януари 2016 г."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5050 |16.01.2016 Яне Янев забъркал премиера Борисов с SMS-а . 18| 17760 |16.01.2016 Б. Бонев: Борисов ще го смени човек, който не краде с Котараците урбулешката . 20| 5909 |15.01.2016 Таков: Есемесът на Борисов не е общение, а обладаване на властите . 12| 5282 |15.01.2016 Калпакчиев: Борисов неправилно обвини Лозан Панов, той е пример за поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads