Реклама / Ads
18| 5786 |11.01.2014 НОВИНИ

ЕНП осъди остро поведението на Сидеров "Атака"

.
Източник: Булфото
Евродепутатът Жан-Пиер Оди, който е председател на френската делегация в групата на Европейската народна партия, осъди остро поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради скандала на летището във Варна
 

"На 6 януари по време на полет на "България Еър" между София и Варна един френски дипломат бе нападнат от български депутат Волен Николов Сидеров, председател на крайнодясната партия "Атака", казва Оди. "Бидейки жертва на обиди и заплахи, дамата от посолството е трябвало да понесе атаката на Сидеров, който я е обидил по адрес на нейната националност и е изискал проверка на документите, без да има такива правомощия", се посочва още в изявлението. Според Оди е редно да се вземат адекватни мерки за поведението на лидера на "Атака".

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е издал заповед на своите да не коментират никакви варианти за кворума на парламента, ако "Атака" откаже да влиза в пленарна зала. "Никакви договорки с БСП и с ДПС за гласуване в зала. Няма да им помагаме, ако трябва - отиваме на предсрочни избори", отсякъл Борисов. Волен пак във Варна Извънредно заседание на парламента заради поискания имунитет на Волен Сидеров няма да има, съобщи вчера председателят на Народното събрание Михаил Миков.

И подчерта, че няма практика да се прави заседание посред ваканция заради поискан имунитет. Миков напомни още, че нито един председател на парламента досега не е решавал сам такъв въпрос. Междувременно от "Атака" протестираха пред американското посолство. На митинга се събраха стотина привърженици на партията от цялата страна.

Волен Сидеров обаче не уважи демонстрацията. Заедно с депутатите, забъркани в скандала от последните дни, той бе на хотел във Варна. Националистите най-вероятно ще останат до понеделник, за когато е насрочена общинската сесия, на която ще се реши дали ще бъдат преименувани 215-е местности край морето. Тръгналите слухове за среща вчера между Сидеров и шефа на ОДП Варна Чавдар Нанков накараха журналистите да го чакат с часове, но той така и не се появи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5411 |08.01.2014 Манолова осъди поведението на Сидеров, но...предпазливо . 3| 5667 |06.01.2014 Губим острови в Дунав ? . 9| 5473 |06.01.2014 Съкратените от Бургаските корабостроителници пак блокират улици . 5| 5979 |01.01.2014 Падат ограниченията за българи и румънци за работа на Острова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads