Реклама / Ads
25| 6175 |09.05.2014 НОВИНИ

Евгени Кирилов: Ситуацията в Украйна се влошава

.
Евгени Кирилов
Случилото се в Одеса е самороден чист фашизъм. Това е много страшно. Трябва да се разследва и да се видят кои са виновните. Нещата в Украйна се усложняват. Когато започна масовото недоволство на украинците, демонстрациите се подкрепяха. Постепенно ултрадесните сили заеха предна позиция там и те и сега бяха наместени на много добри позиции в управлението. Няма как да повярваме, че тази омраза може да се спре, ако десните сили преодоляват.
 

Това каза евродепутатът от БСП Евгени Кирилов в Панорама. Що се отнася до въпроса с налагането на санкции на Русия, Кирилов заяви, че санкциите и диалогът са две неща, които си противоречат.

Санкциите в момента не работят и трябва да се тръгне към истински диалог. И той вече започва, и трябва да го подкрепяме, посочи той. Трябва да постигнем обединение. Изострянето на кризата ще ни удари доста тежко. Ние сме за това там да настъпи деескалация. Да се тръгне към едно развитие, което ще доведе до някакво решение. Кирилов бе категоричен, че страната ни трябва ясно да изкаже своята позиция. Европейският съюз е силен, но когато се изработват дадени политики, ние трябва да отстояваме нашите интереси, подчерта той.

Лидерът на „Движение България без цензура" Меглена Кунева заяви, че след кризата в Украйна България ще бъде толкова силна, колкото е силна Европа. Ние сме член на ЕС и на НАТО и когато те са силни, и ние сме силни. Ако ЕС излезе разколебан от тази криза, няма как ние да се чувстваме силни, подчерта тя.

Кунева отбеляза, че Европа е миротворец, но САЩ и Европа се различават като изказ. Когато имаме такава криза обаче, въпросът е докъде сме стигнали във въздържането. Европа ще продължи да е миротворец. Не можем да избягваме въпроса със санкциите. Те не са защото някой мрази някоя страна. Те имат за цел да въздържат. Ако няма такъв знак на въздържане, не се знае къде ще спрем, посочи тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5817 |09.05.2014 Кирилов: Нашето правителство работи добре, но ни трябва гръб в ЕП . 0| 5599 |09.05.2014 Йотова: Не трябва да подценяваме ситуацията с бежанците. Има риск от нови бежански вълни . 53| 6090 |25.03.2014 Бойко, шербетлийската: Местан подсказва на БСП как да излязат с чест от ситуацията . 24| 4893 |25.03.2014 Борисов: Ситуацията в Крим може да има опасни последствия за Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads