Реклама / Ads
12| 5255 |22.04.2011 НОВИНИ

Й. Фандъкова: Бъдете търпеливи; ремонтираме и по празниците

.
Й. Фандъкова
В понеделник на обяд движението на кръговото на Четвърти километър ще е изцяло отворено.
 

За пореден ден кръговото кръстовище на Четвърти километър е затворено за ремонт. Огромни задръствания бяха предизвикани именно от работата там още вчера. На мястото се работи денонощно, съобщава БТВ.

Непрестанна работа и недотам приятни пожелания от страна на изнервени шофьори предшестват появата на пет сантиметра пласт асфалт на възлово столично кръстовище. Ударният ремонт на кръговото на Четвърти километър продължи и тази нощ.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова лично провери качествено ли се върши работата и с какви темпове. Общината ще използва по-лекия трафик през почивните дни, за да може напълно да завърши полагането на новата настилка. За това и по Великденските празници този участък ще бъде затворен за частни автомобили. Ще минават само редовните линии на градския транспорт. Засиленото полицейско присъствие в района пък ще осигурява спокойствието на работниците, които вече са имали пререкания с недоволни граждани.

Амбицията на общината е ремонтът да завърши изцяло преди първия работен ден - вторник. Дотогава кметът на София призова хората да търсят обходен маршрут и да проявят търпение. За ремонта на Четвърти километър и промените, предвидени за столицата, кметът на София Йорданка Фандъкова осведоми, че изпълнителят е поел ангажимент в понеделник на обяд движението на кръговото да е изцяло отворено. Това за мен е изключително важно, затова и лично следя графика. Работи се денонощно и кръстовището е затворено за движение, но има достатъчно алтернативни трасета. Избрахме великденските празници, защото тогава в София има много по-малко автомобили.

В момента се работи на над десет ключови обекта на територията на Столична община. Извършват се и множество текущи ремонти – ще се работи по време на целите празници. Имаме пренареждане на жълтите павета в центъра на града. Има ремонт на площад "Журналист”, работи се и по "Богатица” в квартал "Лозенец”. Има текущи ремонти във "Връбница”, "Нови искър”, "Възраждане” – опитваме се да се възползваме максимално от празничните дни, но няма как – много са обектите в София, така че се надявам столичани да проявяват разбиране, защото след като завършат ремонтите ще имаме това, за което си мечтаем, каза още кметът на София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5143 |15.04.2011 Й. Фандъкова: Край с маршрутките в центъра на София . 14| 5122 |14.03.2011 Й. Фандъкова: Връщаме миналогодишните данъци . 13| 4978 |13.03.2011 Й. Фандъкова: Изборите не са моя цел . 10| 5394 |21.02.2011 Й. Фандъкова: Изграждаме цялата транспортна схема на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads