Реклама / Ads
2| 4999 |16.08.2013 НОВИНИ

Фандъкова не била уведомена за автобусите

.
Призовавам всички протестиращи в момента в столицата да запазят спокойствие, за да не се допуснат сблъсъци и насилие в тази очевидно сложна ситуация, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на протестите, които в момента се провеждат в центъра на София.
 

Кметът се обърна и към останалите граждани, като ги посъветва да търсят алтернативни маршрути и по възможност да не минават през централната градска част. „В момента всички действия са от страна на органите на реда и са по Закона за МВР, като те са длъжни да осигурят реда в града. Поискала съм това и от главния секретар на МВР”, обясни Фандъкова.

Тя заяви, че главният приоритет е да не се допуснат сблъсъци и насилие, като в същото време трябва да се осигури нормалното движение в града. „Поисках също да няма паркиране на автобуси на бул. „Княз Александър Дондуков”, защото мястото е ограничено и след като движението по бул. „Цар Освободител” е спряно, хората няма да имат алтернатива. В момента автобуси се паркират на бул. „Тодор Александров” в посока Люлин и на паркинга пред Националния стадион „Васил Левски”. Поискала съм от полицията да не се разрешават паркиране на автобуси на други места, за да не се блокира движението в града”, отбеляза още кметът на Столична община.

Кметът Фандъкова е наредила на директора на СДВР да предприеме всички необходими действия в кръга на неговата компетентност, с оглед недопускане на нарушения на обществения ред и извършването на престъпления на територията на Столичната община при провеждането на мероприята свързани със струпването на значителни групи от хора за периода от 16 август. Кметът разпореди да се предприемат всички мерки за недопускане на сблъсък на противостоящи групи от хора на територията на Столичната община. Голям брой автобуси, за които Столична община не е получила уведомление, се насочват към центъра и допълнително затрудняват движението в момента”, отбеляза Фандъкова.

В момента пред сградата на Народното събрание са две групи от протестиращи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Единият протест е предварително заявен в Столична община, а другият –нерегламентиран по Закона за събранията, митингите и манифестациите. Изградени са кордони, които да не допуснат напрежение между тях и да гарантират обществения ред. МВР благодари на гражданите за толерантното и адекватно отношение и ги призовава да не се поддават на провокации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4966 |07.08.2013 Йорданка Фандъкова на нова среща с протестиращите . 11| 4832 |04.08.2013 Фандъкова: Не се чувствам заложник на никого . 31| 4926 |26.07.2013 Фандъкова: Свършила съм си работата . 31| 4681 |24.07.2013 Фандъкова: 30 хил. лв. са щетите от снощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads