Реклама / Ads
6| 4793 |24.07.2013 НОВИНИ

Фандъкова: По-късно ще знаем за щетите

.
Източник: Булфото
Продължаваме усилено да почистваме зоната около парламента. Има много начупени и изкъртени плочки, бордюри, извадени колчета. Всичко това се описва от Столичния инспекторат и по-късно ще имаме информация за стойността на щетите.
 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на Нова телевизия. "Аз не приемам разрушаването, не приемам каквито и да е форми на насилие. Обръщам се към софиянци с призив да отстояват позициите си мирно, както го правеха до този момент", добави тя.

"Направила съм всичко, което законът изисква от мен като кмет. Издала съм три заповеди до СДВР за опазване на реда. Полицията е тази, която има задължение да пази реда. Бих искала да видя повече разум и диалог от всички страни, за да не се стига до това напрежение, което видяхме през изминалата нощ. Общината няма как да промени разрешителния режим. Законите се правят от Народното събрание, а редът се осигурява от МВР", каза още столичният кмет.

Мои представители бяха във връзка с полицията цялата вечер. Решението за охраната на депутатите се взима от органите на реда, така че не всички мерки бяха съгласувани с мен, каза още кметът на София.

Няколко огромни дупки на мястото на извадени жълти павета лъснаха тази сутрин пред Народното събрание. По каменните блокчета личат пукнатини от удари от твърди предмети, показа камерата на бТВ. Според участници в протеста паветата са подготвени предварително за хвърляне.

Очаквам полицията да установи точно какво се е случило и имало ли е провокации. Призовавам всички хора да пазят нашия град, в който живеем заедно днес и ще живеем и утре. Когато има сериозно напрежение, винаги има опасност да има и провокатори, допълни Фандъкова. Тя отрече да има информация, че полицията е знаела предварително за кървавото меле нощес.


Служители на "Чистота" почистват мястото на една от най-масивните барикади от вечерта
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 5178 |22.07.2013 Фандъкова: Не искам София да заприлича на Истанбул . 149| 9657 |04.07.2013 Сугарев: Не по-късно от седмица-две правителството ще подаде оставка . 134| 5749 |18.06.2013 Фандъкова: Протестът на "Атака" не беше съгласуван с общината . 5| 5365 |13.06.2013 Майката на Мирослава: Искаме да знаем всички извършители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads