Реклама / Ads
14| 4696 |07.02.2013 НОВИНИ

Фарадж предпочита образовани имигранти

.
Найджъл Фарадж
Не мразя българите, а се опасявам, че Англия ще бъде залята от един милион нови имигранти от Източна Европа. Ако правителството ви беше по-добро, повече българи биха искали да останат в страната си.
 

Това заяви скандалният британски евродепутат Найджъл Фарадж пред bTV. Той нашумя с непремерените си изказвания за българите и очакваното им влияние върху икономиката на страната му.

Икономически нещата в България не се развиват толкова добре, колкото някои си представяха преди 20 години, все още има бедност и високи цени, притесняваме се , че ще дойдат много хора, каза Фарадж. През 2004 г, когато Полша, Литва и останалите страни се присъединили към ЕС, английското правителство казало да очакват от 10 до 15 хиляди души на година.

"Дойдоха един милион и това има своите последици, независимо дали говорим за помощи, за безрабoтица, за жилища или за достъп до националното здравеопазване, или дори за образование. Съжалявам, но ние си плащаме таксите във Великобритания, за да може нашите деца да се възползват от всичко това", обясни Фарадж.

Той заяви, че ако може да избира, би предпочел в страната му да дойдат добре образовани хора като лекари и учители. Също така Фардж заяви, че не очаква 1 милион българи да се стекат в Англия. Политикът обаче заяви, че "политическият проект за Европа и нейните каузи са тръгнали в напълно погрешна посока".Според него е сбъркана и нашата политика.

"Не би било честно от моя страна да коментирам българската политика, но бих изразил не особена увереност в правителството, което имате, и неспособността му да овладее някои от елементите на организираната престъпност", обобщи Фарадж.

Според него, ако правителството в България е достатъчно силно да се пребори с престъпността и корупцията, то много повече от младите хора ще останат в България и ще помогнат за изграждането на страната, вместо да ходят Лондон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6654 |30.01.2013 Шефът на БАН става министър на образованието и науката . 113| 6421 |27.12.2012 27% за ГЕРБ, 22,2% за БСП, Борисов предпочитан пред Станишев . 48| 5479 |15.10.2012 Б. Борисов: Повече пари за наука, за образование, за учителите . 52| 8287 |15.08.2012 Синдикат „Образование”: Долу ръцете от Ботев и Левски!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads