Реклама / Ads
23| 4745 |19.04.2011 НОВИНИ

Фидосова мълчи за доходите си, били служебна тайна

.
Искра Фидосова
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова не смята да последва примера на вътрешния министър Цветан Цветанов и да направи публично достояние резултатите от ревизията на доходите си, която данъчните вече са приключили, като се позова на служебна тайна, пише в."Сега".
 

Проверката започна след като преди два месеца РЗС обвини Фидосова, че е взела 150 000 лв. от фирма "Титан АС" под формата на наем.

Не знам как мога да го направя, при условие че там са ми сметките като нотариус, има информация, свързана с клиентите ми, а по закон съм длъжна да я пазя в тайна, обясни мълчанието си Фидосова.

В закона е записано, че нотариусът е длъжен да пази професионална тайна за обстоятелствата, станали му известни във връзка с работата, и не може да ги ползва за свое или чуждо облагодетелстване. Не е ясно обаче по какъв начин разкриването на движението по личните й сметки се отнася към дейността на Фидосова като нотариус.

Преди две седмици от НАП обявиха, че са приключили работата си по проверката на доходите й, но поради отказа й да даде разрешение за оповестяване на данните, информацията е конфиденциална. Не стана ясно и дали е сезирана прокуратурата, каквато е процедурата при установени данъчни престъпления.

Няколко дни преди това лидерът на ДСБ Иван Костов пръв съобщи, че проверката е приключила и Фидосова наистина е взела 150 000 лв. от "Титан АС". Той се позова на получен имейл. По информация на "Сега" съобщението дошло от лице, участвало лично в ревизията.

Скандала с "Титан" раздухаха депутатите от РЗС, които разпространиха и ксерокопие от платежно нареждане с дата 15 декември 2007 г., с което сметопочистващата фирма е превела парите на Фидосова под формата на наем. По онова време Фидосова е член на Изпълнителната комисия на партията. Случаят е отнесен и до парламентарната комисия за борба с корупцията. Тогава от РЗС призоваха депутатката от ГЕРБ да обясни за кой имот й се плаща наемът и има ли връзка този трансфер с договора за сметопочистване на София от "Титан АС". Фидосова не отрече директно обвиненията и отказа да влиза "в обяснителен режим" с "компроматчици и кукли на конци". В писмо до медиите тя заяви, че ще остави на безпристрастните компетентни институции да кажат нарушавала ли е закони или не.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5133 |15.04.2011 Доходите скачат от 1 юли . 18| 5068 |14.04.2011 Фидосова чака Станишев на къра . 9| 4910 |11.04.2011 Фидосова: Избираме от трима за президент . 13| 4700 |11.04.2011 И. Фидосова: Идват тежки избори, но не 3 в 1!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads