Реклама / Ads
2| 5759 |05.02.2008 НОВИНИ

Флаговете на държавите от НАТО в центъра на София приличат на парцали

.
Избелели, овехтели, покрити с прах, а някои и съдрани са знамената на държавите-членки на НАТО, които са подредени в пространството между сградите на президента, на правителството и на бившия Партиен дом.
 

Грозна дупка се вижда в долния край на флага на нашия партньор от алианса Италия. Сива, а не бяла е една трета от собствения ни трибагреник, за когото в Закона за държавния печат и националното знаме пише: „Знамената се поддържат в изряден естетичен вид". Жълтото от държавните символи на Германия, Румъния, Испания също трудно се разпознава като цвят.

 zname1.jpg  снимки Вяра Йовева

От месеци в подлеза на ЦУМ текат интензивни строителни работи за прословутото софийско метро, които всеки ден обсипват въпросните пряпорци с прах и мръсотия. Несекващият почти денонощно автомобилен поток току до знамената пък ги „декорира" с изгорели смрадливи газове. Зимните мъгли също внесоха своя дял към зацапването на иначе свещените за нас флагове. На някои от тях са счупени или полусчупени рамките, които ги държат.

Доста нелицеприятна картинка като се има предвид, че именно през този триъгълник между Президентството, Министерския съвет и бившия Партиен дом, където сега се помещават кабинетите на депутатите, минават практически всички важни държавни гости и делегации. И на тях едва ли им е приятно, като виждат в какво състояние са националните им знамена в центъра на българската столица.

Очевидно, за управляващите ни и техните администрации е много по-лесно да се бият в гърдите за щяло и не щяло, както и до премаляване да повтарят, че България вече е член на НАТО и ЕС, отколкото да проявят елементарна загриженост към въпросните символи, за да имат естетически вид, а не да приличат на никому ненужни парцали. Членството задължава, включително в детайлите и малките жестове, но май не всички наши чиновници са го разбрали.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4774 |05.02.2008 ДСБ стяга вот на недоверие заради корупция и спрени европари . 0| 4587 |05.02.2008 Германци дават рамо на "Набуко" . 4| 4864 |05.02.2008 "Експерти" безпардонно манипулирали Европейската комисия . 0| 4691 |05.02.2008 Индиец идва от Босна на мястото на Ал. Томов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads