Реклама / Ads
20| 6047 |09.01.2014 НОВИНИ

Френският посланик: Имах неприятна среща със Сидеров преди 20 г.

.
Ксавие Лапер дьо Кабан
Проблемът е, че Стефани дьо Мартие беше заплашена, защото е французойка, първо и второ, защото тя е член на френското посолство, заяви по БНТ Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в коментар на скандала с лидера на „Атака” Волен Сидеров с френския културен аташе на летището във Варна.
 

Стефани дьо Мартие работи във Варна, защото там имаме един служител, който работи за френския език и за културните отношения. Този депутат й казва, че като депутат има право да провери нейната самоличност. Мисля, че това е нещо, което не може да е вярно: един депутат е човек, който прави закона, но той не е никакъв полицай, добави посланикът. 

Мисля, че има хора, които много лесно се провокират или мислят, че хората ги провокират. Мисля, че проблемът не е бил толкова голям с нея, колкото с другите пътници, защото друг пасажер от борда е бил нападнат, това не ми го е казала тя, това беше информация от вестниците, добави Н. Пр.

Проблемът на тази вълна от национализъм е, че всичките тези партии са против Европа, против интеграцията на европейските страни. Според мен европейските страни сме много малко, в глобализацията нямаме никакъв друг избор, освен да се обединим, смята посланикът. Тези партии, които мислят, че всяка страна може да си има собствен път, грешат. Затова мисля, че тази вълна е много опасна. Ако имаме в Европейския парламент след изборите през май месец, не мнозинство, но едно голямо, силно представителство на тези националисти, сигурно те ще искат да пречат на всичките директиви, на всичките закони, които ще ни обединят, предупреди Ксавие Лапер дьо Кабан.

По-късно по БТВ той си припомни и своя среща преди около 20 години с Волен Сидеров, когато той работел за в. Демокрация, а дипломатът бил аташе по печата. Дипломатът определи срещата като неприятна, защо Сидеров бил много нервен. А на въпрос смята ли, че лидерът на Атака ще се извини, Ксавие Лапер дьо Кабан отговори, че не знае.

Няма нищо ненормално хората да протестират срещу правителството, каза накрая той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5987 |01.12.2013 Британският посланик: Няма да има специални мерки за българите . 23| 4839 |21.11.2013 Британският посланик: Възстановяваме стипендиите за коректните студенти . 20| 6676 |14.11.2013 Новият френски посланик:Демокрацията често води до липса на удовлетворение . 6| 5748 |11.11.2013 Британският посланик: Няма дискриминация на българите на Острова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads