Реклама / Ads
1| 6708 |17.11.2015 НОВИНИ

Фрог око: Смърт застига ключовите свидетели по знакови дела в България

.
Георги Цветанов се опасяваше за живота си
Всеки човек, дръзнал да се изправи срещу престъпността, като свидетелства срещу българските бандитите, го чака незавидна съдба. Примерите в тази посока го доказват всеки ден.
 
Мистериозната смърт застигна ключовия свидетел в мегапроцеса „Октопод” Георги Цветанов. Той се прости неочаквано с живота си при катастрофа на 12 ноември т. г, около която витаят куп неизяснени обстоятелства. Хората, които го познават, са категорични, че зад този инцидент не прозира случайна, а насилствена смърт.

Друг от свидетелите срещу Алексей Петров по делото „Октопод” Пламен Устинов едва отърва кожата , след като банда здравеняци го нападна с брадва и го посече. Истинско чудо е, че сечивото се е забило „само” на няколко милиметра от сънната му артерия. Иначе смъртта му била „вързана в кърпа”. Останалите над 100 свидетели, дръзнали да се изправят срещу Петров и бандата му, вече се питат кой ще е следващата жертва. По време на процеса силен натиск беше оказан и на Донка Митева. Възрастната жена разказа в съдебната зала как през януари 2012 г. е била превозена от Ямбол в София лично от Алексей Петров, спала в жилище на жена му и била доведена в съда от хора близки до спрягания за лидер на Октопода. По пътя към столицата Петров напомнил на свидетелката, че „има още един син” и че трябва да каже конкретни неща, които да оневинят подсъдимия.

Зловещата саморазправа със свидетели не е от вчера или онзи ден. Хрисим Хрисимов издъхна от куршум, пратен му от неизвестен килър в началото на декември м. г. Прокуратурата и МВР е възлагала много на него, за да разплете убийствата, извършени от групата на Йоско Костинбродския. Хрисимов е бил много ценен, защото именно той е осигурил автомобила, от който е стреляно срещу "Мерцедеса" на Фатик. Също той наел и къщата в Банкя, която групата за поръчкови убийства ползвала за база.

И друг враг на Йоско се прости с живота си по идентичен начин. Става дума за Красимир Горчев-Шмид, който беше застрелян пред дома му в Своге през май 2014 г. Тогава от прокуратурата лаконично казаха само: Гочев е свидетелствал срещу небезизвестния Йоско Костинбродския и е напълно възможно отговори за убийството да се търсят именно около Йоско.

Наркомафията също не прощава, когато става дума за хора, дръзнали да я осветлят. Става дума за майката на убития през 2005 г. Константин Дишлиев- Йорданка Запрянова. Тя беше застреляна в жилището си в столичния квартал „Лозенец” през април 2007 г. 50-годишната жена е намерена простреляна с 6 куршума в апартамент, намиращ се на ул. "Горски пътник" 47, непосредствено преди да даде даде показания за това кой може да стои зад разстрела на сина й.
Огромен натиск е упражнен и върху ключовите свидетелите срещу групата за мокри поръчки „Килърите” на Петър Стоянов-Сумиста. Боян Джамалов е бил нападнат от непознати пред къщата му в с. Долна Диканя в началото на януари 2011 г. Похитителите дошли с джип и опитали да го отвлекат. Той е вторият свидетел на прокуратурата, който разказа как в Пловдив лично босът на бандата Сумиста е взел на ръка 60 хиляди лева като втори транш за организацията по убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов. Натиск да смени показанията си е имало и върху другия важен свидетел Георги Петков-Космоса.

Според предположение на държавното обвинение радиоводещият Боби Цанков е бил гръмнат в София заради свидетел срещу братя Маргини. Цанков е трябвало да го заведе на процеса, за да „закове” подсъдимите. Цанков е бил убит, за да му се попречи да заведе свидетеля в съдебната зала. Това коментара тогава заместник-градския прокурор на София Роман Василев. Нито едно от убийствата на свидетели не е разкрито.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4233 |17.11.2015 Само във Фрог: Туцо от „Килърите” иска да духне от ареста . 8| 8500 |17.11.2015 Фрог видя: Нов ромски мурафет - продават асфалт . 20| 10766 |17.11.2015 Фрог око: "Калашников" - предпочитаното оръжие на терора . 9| 4835 |16.11.2015 М. Абуаси пред Фрог: Терористите ни показаха колко сме лицемерни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads