Реклама / Ads
7| 2757 |20.08.2023 НОВИНИ

Габриел: Дубай още мълчи за Пепи Еврото

.
Министерството на вътрешните работи и МВнР търсят информация за Пепи Еврото и проверява дали той е починал от масиран инфаркт, както съобщи ФрогНюз. “Интерпол” също се зае с проверка. Очаква се отговор от генералното ни консулство в Дубай, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът и външнен министър Мария Габриел. Тя призова информация да бъде дадена максимално бързо, за да се избегнат спекулации.
 

Габриел отрече убитият в столичния кв. “Драгалевци” Алексей Петров да е участвал в сформирането на така наречената “сглобка” - кабинетът на ПП-ДБ и ГЕРБ. Такива твърдения се появиха след убийството на “Трактора”, както е познат Петров, а тезата бе лансирана и от бившия вътрешен министър в служебния кабинет на Румен Радев Иван Демерджиев. Самият държавен глава също намекна за такива връзки и дори отказа свикване на Консултативен съвет за национална сигурност. 

 

Габриел определи твърденията за връзката на Алексей Петров в “сглобката” като “внушения и инсинуации”. 

 

“България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала в последните 2 години. Имаме приет бюджет. Заехме се и със спасяване на европейски средства, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Алексей Петров няма нищо общо. Категорично не е имало покани към него за високи постове. Където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството", подчерта Габриел.

 

Тя цитира говорителя на Европейската комисия и обясни, че убийството на Алексей Петров няма да попречи на влизането на страната ни в Шенген. Припомняме, че ЕК призова убийството да не се намесва в процеса по присъединяване на страната ни в безвизовото пространство.

 

"Няма и не може да бъде правена връзка между случилото се преди дни и влизането ни в Шенген. Изпълнили сме критериите от години. Приемането ни в Шенгенското пространство ще позволи и на другите държави-членки на ЕС да имат достъп до информация", добави вицепремиерът.

 

"Още от самото начало, уважавам президентската институция, България може само да спечели, ако наистина сме обединени и дневния ред на страната бъде изговарян в синхрон от трите власти. Трябва да бъдем не тези, които изостават и след това наваксват. Ще говорим за нови технологии, инвестиции, ПВУ, доходи. Диалог с президентската институция имам и той е много важен. Много е важно посланието, което изпращаме на Европа и света", категорична е Габриел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5782 |20.07.2023 Външно мълчи три дни за случая със сайта „Миротворец“, за да може Борисов да блесне в комисия . 0| 2640 |13.07.2023 ISW: Кремъл предимно мълчи за срещата на НАТО във Вилнюс . 18| 12766 |26.06.2023 Полина: К...а ли съм или не съм? Дъщери продължават войната на Пригожин и Шойгу в Дубай. Путиновите „братовчедки“ . 5| 2704 |20.06.2023 Мария Габриел: До края на седмицата ГЕРБ-СДС ще излъчи кандидата си за еврокомисар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads