Реклама / Ads
18| 4976 |15.10.2008 НОВИНИ

Ст. Гамизов: В ДАНС вече я няма къртицата на най-високо ниво

.
Не било в интерес на обществото да се осведомяват хората, напуснали службите, за причините за това, категоричен беше Гамизов, който предложи на Ив. Драшков да мине на специална проверка в западни служби за конфликт на интереси.
 

 

В България успяваме да фалшифицираме абсолютно всичко и в крайна сметка фалшифицираме собствения си живот - ние нямаме изградена никаква ценностна система за поведение в която и да е сфера, обяви по БТВ икономическият експерт Стефан Гамизов. Това се отнасяло до всеки един от елитите у нас - това не били истински елити. Тук цари мърлява балканска безотговорност, тук дори и сатрапите са ни такива, категоричен беше Гамизов, според когото най-силните изяви на тези, които обещават най-много, също били мърляви. В България нищо не било така както е по света.

В ДАНС нещата вървят в правилната посока, вече я няма къртицата на най-високо ниво, отбеляза дословно Гамизов по повод своя реплика от преди три месеца, че в агенцията имало такава фигура. Той обаче не пожела да назове точното име на въпросната "къртица", но уточни, че вече е спокоен.

България е изключително зависима от своите партньори в лицето на НАТО и ЕС, при подобна позиция се губи известен суверенитет, добави експертът. За да оцелееш, ако имаш връзки с организираната престъпност, трябва да заблудиш тези партньори, направи извод Гамизов. След като международният акцент през последните години е бил борбата с тероризма, другите  акценти са изпаднали от фокуса на вниманието.

Не е в интерес на обществото да се осведомяват хората, напуснали службите, за причините за това, категоричен беше Гамизов.Той запита Ив. Драшков, който се включи по телефона, дали би минал на специална проверка в западни служби за конфликт на интереси. Гамизов предложи на бившия шеф на ДАНС да финансира подлагането на такава стандартна процедура за изчистване на името му, а Драшков се съгласи с контрапредложението да го направят и двамата. В крайна сметка и Стефан Гамизов, и Иван Драшков би следвало да осъществят заедно въпросната процедура за установяване наличие на конфликт на интереси на запад. Тази процедура била много по-сложна от стандартната, по-известна като детектор на лъжата. Оказа се, че преди време Гамизов предлагал и на Милен Велчев подобно подлагане на детектор на лъжата, но бившият финансов министър не се съгласил. Гамизов призова ДПС да се държат особено внимателно в конфликта, защото поради непремерени реакции можело да дадат сили на "Атака". Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6518 |14.10.2008 Арестуваха бияч на петричкия координатор на Атака . 9| 4581 |14.10.2008 Отмениха тримесечното отчитане на тока . 6| 4898 |14.10.2008 "Нощният" 94 тръгна с контрольор и депутати . 4| 4636 |14.10.2008 Скок след удар в дъното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads