Реклама / Ads
2| 4400 |09.02.2015 НОВИНИ

Р. Гечев: Каузата ни е национална. Продължаваме да защитаваме българските производители

.
Проф. Румен Гечев Източник: Булфото
„Парламентът не се съгласи с предложението на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, свързано поправките в Закона за конкуренцията, и по специално защитата на българските производители, да бъде включено в дневния ред“.
 
Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Румен Гечев на пресконференция в Плевен. Той припомни, че миналата година малко преди разпускането на парламента, БСП е успяла да прокара тези поправки в закона. „За голямо съжаление искам да изкажа своето изключително възмущение, че тогава президентът на републиката Росен Плевнелиев използва правото си на вето по един небългарски начин. Той спря закона, използвайки факта, че парламентът е пред разпускане, т.е нямаше парламентарна възможност за обръщане на ветото“, коментира депутатът.

Гечев е обясни, че е имало много примери за „мачкане и издевателстване над българските фирми“ и забавени плащания на българските производители. Той посочи и примери - товарене с плащания на супермаркетите за маркетингови проучвания, чествания, нови рафтове и „други уникални за световната практика наглости“, коментира народният представител.

Гечев подчерта, че в ключовата икономическа комисия ГЕРБ са гласували „против“, а тримата представители на ДПС демонстративно са отсъствали при гласуването.

„Наистина е жалко, че българският парламент, българските депутати, не подкрепиха нашето предложение за разглеждане поправките в закона и на практика очевидно работят против интересите на българските производители“, заяви Гечев. Той е категоричен, че въпросът не е политически, защото без родно производство няма да има българска култура, средства за отбрана, вътрешна сигурност, здравеопазване.

„Нашата кауза е национална и ние ще продължим да работим за нея, като се опитваме да разобличим онези, които се опитват да спрат приемането на този закон“, заключи проф. Румен Гечев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4252 |23.01.2015 Р. Гечев: Управляващите искат да сложат ръка върху Сметната палата . 24| 5494 |12.12.2014 Румен Гечев: Новият бюджет е копи пейс . 6| 3870 |10.12.2014 Румен Гечев: Управляващите тласкат икономиката към дъното . 18| 4048 |08.12.2014 Р. Гечев: Бюджет - 2015 дълбае пропастта бедни-богати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads