Реклама / Ads
6| 5712 |28.01.2010 НОВИНИ

Ген. Аню Ангелов: Драстично ще съкращавам в армията

.
ген. А. Ангелов Източник: Вяра Йовева
Това се отнася до администрацията и висшите командни звена. Нека политиците обясняват защо сме там, каза министърът на отбраната и посочи, че по-важното е, че хората, обаче, които отиват там, не го правят само за пари.
 

Опозицията е дотолкова срещу моята кандидатура, доколкото трябва да опонира по принцип
, обяви по БНТ ген. Аню Ангелов, новият министър на отбраната. Работил съм като експерт и за СДС, и за БСП, само за ДПС не съм, обяви той. В МО искаме да работим като екип, да не се делим на политическо и на военно ръководство, добави министърът, който набеляза предстоящи реформи в сектора на отбраната.

Основната цел на Закона е да доведе до там военнослужащите да изпълняват ангажиментите си, докато са в армията
. Социалните придобивки са за времето след това. Има напрежение във факта, че огромната част от усилията ни е насочена към мисиите в чужбина.

Сега нашият фронт е в Афганистан. Нека политиците обясняват защо сме там, каза министърът и посочи, че по-важното е, че хората, обаче, които отиват там, не го правят само за пари. Те са стимул, но военните отиват със съзнанието, с подготовката, че поемат риск. Важно е този риск да се минимизира, добави Ангелов. Сега се правело всичко възможно постепенно да се търсят граждански пътища за решение на конфликта, така че чуждестранната военна помощ да намалява.

В НАТО се обсъжда и допълва многократно докладът за обстановката в Афганистан: трябва да се разширява гражданското участие, да се подготвя и тренира полицията и разширяване дейността на НАТО за подготовка на афганистанските войници и офицери, разказа генералът. Вероятно ще увеличим участието си в Афганистан, може би засега с медицински екипи, каза министърът, но добави, че това не е скорошно решение. НАТО не е доброволческа организация, трябва да сме партньори, обясни той.

Драстично ще съкращавам администрация и висшите командни звена с над 20%
, завърши министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4662 |28.01.2010 iPad мания ден след премиерата на Apple . 9| 11106 |27.01.2010 Сидеров поиска от папа Бенедикт ХVІ заличаване на „българската следа” . 17| 17699 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads