Реклама / Ads
5| 5180 |30.09.2015 НОВИНИ

Ген. Киров: С 4,7 млн. лв. привличахме агенти на високо ниво, не са присвоени

.
Ген. Кирчо Киров
Разполагам с много точна информация защо има дело срещу мен – твърдя, че средствата, за които бях осъден, не са присвоени, а са изразходвани за специални операции. Това са пари, използвани за привличане на кадри на високо ниво, за операции като спасението на българските медици в Либия, на падналите пилоти в Судан, подчерта Киров.
 
По думите му заради спецификата тези разходи са отчитани по различен начин.Той призова да си спомним каква кампания имало срещу Георги Първанов и как генералът бил купувал пушки и плащал ловни излети на бившия президент.Припомняме, че той беше осъден на 10 години затвор на първа инстанция за присвояване на по 900 000 лева годишно – общо 4,7 млн. лева.

Той коментира и проблема с бежанците.Не мога да кажа, че бежанската вълна е организирана, но не е и спонтанно породена, изказа мнението си по най-актуалния въпрос бившият шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров пред Нова телевизия. Смея да твърдя, че след множеството хора, бягащи от войните в Близкия изток и Северна Африка, има и инфилтрирани кадри, които искат да се доберат до Европа. Една част от тези хора са с определени задачи, включително и терористични, смята Киров.

Генералът разказа за свое посещение в Катар, където е станало на въпрос, че има интерес от сваляне на Башар Асад. Катарците са били откровени и са казали, че тогава ще има бежанска вълна към Европа. Това беше потвърдено и от ЦРУ – че Арабската пролет ще породи бежански поток, посочи Киров. И даде прогноза, че бежанската вълна ще се отрази на Меркел.

Да, чел съм в медии, че Турция купува петрол от „Ислямска държава” – лична информация нямам, продължи генералът. Сирия сега от кого е подкрепяна – от шиитски Иран. ИД от кого е подкрепяна – от сунитите, Саудитска Арабия и Турция. Турция е сунитска държава, припомни генералът.

Турция не застрашава България – ние сме прозорец към цивилизования свят, Анкара е заинтересована този прозорец да остане винаги отворен. Важно е да имаме добри отношения с Турция и да прогнозираме правилно действията на турските управници. Най-опасно е дали е възможно Турция да допусне пропуски и огромна бежанска вълна да тръгне към нашата граница, подчерта генералът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4857 |29.09.2015 К. Киров: Срещата на Обама с Путин - симптоматична и прагматична . 17| 7743 |08.08.2015 Кирчо Киров: ГЕРБ ме атакуваха заради Георги Първанов . 7| 4833 |03.06.2015 Ген. Киров: Делото срещу мен е политическа поръчка в зародиша си . 3| 7131 |09.05.2015 Иван Киров: Отвличането беше за мен, не за баща ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads