Реклама / Ads
11| 5806 |06.04.2014 НОВИНИ

Ген. Михов: АБВ няма да заобиколи БСП с маньовъра на коча

.
АБВ няма да заобиколи БСП отляво или от дясно, нито ще мине през БСП. По-важното е държавата да стане социална, а няма как да има социална държава без възстановена, реанимирана икономика и силни въоръжени сили. Това каза ген. Михо Михов, вторият в листата на АБВ за евроизборите, в предаването „Всяка неделя” на Нова телевизия.
 

Той призна, че е съучредител на АБВ и е логично да присъства и в кандидатевропейската листа. "Не воювам със Станишев или БСП, АБВ няма да приложи маньовъра на коча", каза о.р. ген. Михов. "Упрекват ме, че бомбардирам БСП нечестно. Това ме огорчава", каза Михов и допълни: "но не съм тръгнал да заобикалям БСП. Членувал съм в БКП, департизиран съм, но винаги съм гласувал за БСП", допълни генералът.

Според него появата на нови политически формации ще даде възможност на избирателите да разпределят правилно гласовете си и да се приложи реално до европейския демократизъм. „Проблемът на БСП е заразителен с това, че пропагандираме демократично общество в България, а в същото време демократичното общество в прехода не се състоя по партийна вина – не само на БСП, но тя е заразителен пример. Вътрешнопартийното строителство възпря демократическия централизъм. Същите партийни кадри стават държавници след изборите. Няма как тази идеология и това възпитание да не се пренесе в държавата”, обяви ген. Михов.

Относно сегашното състояние на България, той заяви: "Не считам, че днес държавата не е в опасност. Военните имат висока квалификация, те са силни с това, че като древните български владетели пътят към властта зависи от честта. Те са качествени и не са изучавали дисциплината "корупция", заяви о.р. генералът.

Нямаме нужда от повече НАТО в България, имаме достатъчно. Така генералът отговори задочно на думите на бившия външен министър Соломон Паси и президента Плевнелиев, който смятат, че имаме нужда от разширяване на натовското присъствие в страната ни.О.р. ген. Михов заяви, че нямаме нужда и от ядрени сили. "В ракетните ни бригади имаше складове за ядрени сили, но аз не съм заварвал такива. Като началник на Генщаба имах достъп до складовете, но такива боеприпаси нямаше", каза Михов. От Студена война сме на границата на горещ мир, съгласи се той с думите на проф. Петър-Емил Митев.

При цялото ми уважение към държавния глава Росен Плевнелиев ще цитирам китайския стратег Сун Дзъ: "Изкуството на войната учи да се осланяме на вероятността не да не те нападне врага, а да направиш своите позиции неустоими", цитира Михов.

Повод за позоваването на източната мъдрост бе изказването на президента, че Русия ни разузнава със самолети и иска да изтощи военната ни авиация. Бившият командващ ВВС спокойно заяви, че ако "Русия ни разузнава със самолети, ние имаме самолети, но ако тръгне да разузнава с подводни лодки, каквито нямаме...", запита реторично бившият началник на Генщаба.

Да се помолим - не ни изтощавайте, щото нямаме гориво, не е нормално, каза един от най-добрите военните пилоти в съвременната българска авиация. Ако план 2014 се изпълнява, до края на годината трябва да бъдат съкратени още 1000 военнослужещи, каза Михов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 99| 11362 |06.04.2014 Станишев: Никого не мразим, но няма как да допуснем безобразията на ГЕРБ да се повторят . 0| 5102 |04.04.2014 Т. Дончев: В България етническо разделение няма . 11| 6907 |04.04.2014 Йовчев нямало да допусне посегателство над словото . 15| 8708 |02.04.2014 Няма да разследват оградата по границата с Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads