Реклама / Ads
15| 8708 |02.04.2014 НОВИНИ

Няма да разследват оградата по границата с Турция

.
След разгорещен дебат, мнозинството в парламента отхвърли искането на ГЕРБ да бъде създадена временна комисия, която да разследва строителството на 30-километровата ограда по турската граница, чиято цел е да спира бежанския поток.
 

Предложението на ГЕРБ за създаване на комисия, която да проучи защо се е оскъпил проектът за съоръжението беше нееднократно поставяно пред парламента, но досега мнозинството не допускаше дебати по темата. Днес въпросът за първи път влезе като точка в дневния ред.

От опозицията подозират, че се извършват злоупотреби, след като цената на оградата е скочила от 5 на над 9 милиона и половина лева. От ГЕРБ питат правителството защо иска да открадне пари на българския данъкоплатец.

Управляващите на свой ред обвиниха ГЕРБ в политическа пропаганда и признаха единствено дребни неточности в прогнозните разчети и поръчката на материали, за които министърът на отбраната Ангел Найденов обеща наказания. Той обаче увери, че Законът за обществените поръчки е спазен изрядно.

Подобна комисия не е нужна, защото изпълнението на проекта е контролирано от всички обществени институции, смята Найденов.

Когато ни залее още една бежанска вълна, тези пет милиона, за които спорим тук цяла сутрин, ще ни се сторят като пролетна ваканция, коментира Страхил Ангелов от левицата.

Партия "Атака" също не подкрепи създаването на комисията. Венцислав Лаков заяви, че така ще се забави строителството на важното гранично съоръжение. Ясно е, че има някои допуснати нарушения, за които има съответно наказани виновни. Няма защо парламентът да се занимава с тези въпроси, каза депутатът.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана Янко Янков от ДПС подчерта, че е направена сериозна проверка за изпълнението на проекта за граничното съоръжение. „Поръчката е одобрена с решение на агенцията за обществените поръчки, който иска да краде по този начин ли ще постъпи”, попита депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5862 |01.04.2014 Калфин категоричен: ЕК няма да ни спира еврофондовете . 4| 6318 |01.04.2014 Румяна Бъчварова: Няма сближаване на ГЕРБ с ДПС . 5| 5342 |01.04.2014 Греков категоричен: В България нямаме ГМО . 10| 5758 |01.04.2014 Проф. Константинов: Вотът ни няма как да се контролира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads