Реклама / Ads
29| 20851 |06.04.2020 НОВИНИ

Георги Георгиев, БОЕЦ: ЗАЩО го правите, г-н Мутафчийски?

.
Георги Георгиев
Г-н Мутафчийски, преди 5 дни от името на БОЕЦ ви отправих официална покана да посетите Видин и след като не получих отговор се налага да ви задам публично няколко въпроса, защото оглавяваният от вас Щаб няма нито телефон, нито електронна поща, нито официална страница, сайт, или друга платформа, или възможност за какъвто и да е контакт извън мисирките и малцината истински журналисти, с които си контактувате избирателно на брифингите.
 

1. Г-н Мутафчийски, защо хиляди българи са поставени под двуседмична карантина под заплаха от затвор, а не ги тествате? Защо трябва да стоят под домашен арест, вместо да ги тествате и здравите, които са 99.99% да бъдат освободени да си гледат бизнеса и да се грижат за семействата и децата си? А доказано болните да бъдат установени, изолирани, наблюдавани и обгрижени.


2. Г-н Мутафчийски, сам заявихте, че капацитета на лабораториите ни е за 6000 теста на ден, а се тестват по 200 човека средно дневно, което е до 10% от капацитета на лабораториите. Защо тогава не се тестват хората под карантина? Буквално за 4-5 дни могат да се тестват всички поставени под карантина граждани и здравите да бъдат освободени?


3. Г-н Мутафчийски, вярно ли е, е оглавявания от вас Щаб е издал инструкции до РЗИ да НЕ се взимат проби от контактните с доказано заразени с коронавирус граждани и медици? Това са най-рисковите групи, ако тях не тествате, кого тествате тогава? Само депутати, министри, олигарси, техните близки и най-тежките случаи ли?


4. Г-н Мутафчийски, след като не тествате най-рисковите групи, а това са контактните с доказано заразени и медиците от първа линия, то как тогава устоновявате броя на заразените и как въобще установявате заразени? На това, че не се правят тестове на най-рисковите групи ли се дължи ниският брой на случайте, които обявявате официално, че са заразени? Има ли натиск от страна на премиера Борисов да НЕ се тества, за да НЕ се откриват заразени, за да може той да се хвали как го давали за пример в Европа, че в България има малко заразени?


5. Г-н Мутафчийски, осигурена ли е държавата с достатъчен брой тестове, реактиви и консумативи? Премиерът Бойко Борисов заяви на 08.03, че след изчерпване на наличните 7000 теста повече няма да се правят тестове, а държавата ще действа по "друга формула". Бихте ли обяснили на всички граждани каква е тази формула и влезли ли сме вече в такъв режим?


6. Г-н Мутафчийски, давате ли си сметка, че задържането под карантина на хиляди граждани, вместо да бъдат тествани и освободени е гавра с тези хора и убийство на хиляди бизнеси? Двате ли си сметка, че за контролирането на карантинираните са ангажирани хиляди служители на МВР и други служби, като РЗИ, лични лекари и тн.? Давате ли си сметка, че за тези семейства, за държавата и за всички нас струва десет пъти по-скъпо тези хора да стоят под карантина, отколкото да им се направи един тест? Защо се гаврите с тях и нас тогава?


7. Г-н Мутафчийски, с тази инструкция да НЕ се тестват контактните с доказано заразени с коронавирус не се ли поставя в риск живота и здравето на милиони български граждани? Как в такъв случай вашият Щаб се бори с епидемията? Каква отговорност носите? Каква легитимност имате? Какъв е официално вашият статут? Как и кой е създал този щаб? Какви правомощия имате? Ако нямате парвомощия и не носите отрговорност, с какво право издавате инструкции на РЗИ и се явявате всеки ден в национален ефир да назидавате, нареждате и информирате българските граждани?

 

Г-н Мутафчийски, защо отказвате да отговорите на поканата на БОЕЦ и да посетите Видин? Поканата остава в сила и ви уверявам, че няма от какво да се страхувате. Премиера Борисов не е стъпвал във Видин от седем години, от както създадох БОЕЦ, но неговият страх е оправдан, както и на всеки корумпиран тип и престъпник. БОЕЦ очакваме вашият отговор на поканата, както и отговор на поставените въпроси.


Георги Георгиев - БОЕЦ, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 10282 |02.04.2020 БОЕЦ: Това е инфекциозното във Видин. Няма да ни убивате в този концлагер /снимки/ . 25| 10754 |01.04.2020 Георги Крушков: Има физически начин за борене на коронавируси . 5| 5385 |31.03.2020 Проф. Силви Георгиев: Маската редуцира заразяването, но не го предотвратява . 26| 11308 |27.03.2020 Георги Георгиев, БОЕЦ пред Фрог: Тепърва започват измамите и големият грабеж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads