Реклама / Ads
7| 9856 |14.04.2015 НОВИНИ

Гилдията на ЧСИ в шок! Шефът им поиска 12 бона за участие в конкурс за експерти

.
Гилдията на частните съдебни изпълнители е в шок и ужас. Редовите членове са възмутени от шефа си Георги Дичев, който поискал 12 000 лева хонорар за това, че участвал в конкурса за нови експерти, проведен преди броени дни.
 

Всъщност решението да се даде толкова голям хонорар на него и колежката му Елица Христова било взето на редовно заседание на съвета на Камарата на ЧСИ, проведено на 5 март т. г. Любопитното е, че Дичев и Христова, като редови членове сами са си гласували да вземат тлъстите хонорари. В протокола от заседанието е записано: „РЕШЕНИЕ №3: Да се изплатят по 12 000 лв. бруто за положения труд от редовните членове на изпитната комисия от квотата на КЧСИ г-н Георги Дичев и г-жа Елица Христова. В случай, че се наложи участието им в някой от изпитните дни, на резервните членове на изпитната комисия от квотата на КЧСИ г-жа Поля Руйчева и г-н Никола Попов да бъдат изплатени по 1 200 лв. бруто/ден.”

Ето какво споделиха за това пред екипа ни възмутени частни съдебни изпълнители:
Това решение е изпратено до всички членове на Камарата на 09.04.2015 г., след повече от месец. Решението е антидатирано – то е станало факт, след като вече е бил проведен изпита, а не преди това, както е написано. Има решение на Съвета на Камарата от 02.02.2015 г. /от новоизбрания на 31.01.2015 г. Съвет/, с което се определят, на практика преповтарят вече избраните от предишния съвет двама основни участници в изпитната комисия, като от 02.02.2015 г. само се подменят резервните членове с нови. В това решение от 02.02.2015 г., не се говори за никакви възнаграждения, а се приема че участието в изпитната комисия е въпрос на знания, умения, позиции и престиж, обясниха те.

След това помолиха да се сравни заплащането на останалите членове в изпитната комисия – представители на ВКС и МП. Може би за тях дори няма да има и възнаграждение защото е част от служебните им задължения. Но не е лошо да се провери и съпостави. Реално изпитващите са работили на 14.02.2015 г., когато е писмения изпит, като квестори, след това резултатите са проверявани от технически лица с шаблон, като листовки за шофьорски изпит, защото е тест. Също така са работили на 6, 7, 8, 9, 10 и 11 март 2015 г., т.е общо 7 натоварени и изморителни дни. Или хонорарът е 1714 лв/ден. Няма такъв дневен хонорар!, отсякоха ЧСИ-та.

 

Те са бесни от друг факт. Същият този Съвет, която е гласувал хонорарите е приел, че трябва да се заделят средства и за адвокати, които да защитават Камарата на ЧСИ пред Върховния административен съд. Там пък ЧСИ оспорват решение на Общото събрание, на което за председател на Камарата бе издигнат Георги Дичев. Как е възможно това. Първо се жалваме от хората, които взимат дадени решения, а след това ще ни взимат пари от нас, за да се защитават. Това е пълен абсурд. Решението за адвокатските хонорари гласи: „РЕШЕНИЕ №6: С оглед сериозността на случая, да се наемат двама адвокати, които да представляват Камарата на ЧСИ по административни дела във ВАС срещу решения на общото отчетно – изборно събрание на КЧСИ.” Юристите обясниха лаконично ситуацията: :С нашите пари ще наемат адвокати срещу нас. И то двама адвокати!

 

Вижте какво пише ЧСИ Величко Апостолов до колегите си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6581 |09.04.2015 Заради жена си шефът на бюджетната комисия на ВСС хвърли оставка . 9| 4949 |06.04.2015 И Бъчварова поиска милиони за МВР . 0| 4407 |03.04.2015 Шефът на Планинско спасяване е в кома след падане . 0| 4362 |27.03.2015 Шефът на Сметната палата: Не съм избран след политическа сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads