Реклама / Ads
3| 2443 |06.05.2024 НОВИНИ

За Главчев решението за частната детска болница е "абсолютно законосъобразно". Нямало откъде да знаят определени факти

.
Според служебния премиер Димитър Главчев всичко, около решението за частната детска болница "Мама и аз" е "абсолютно законосъобразно". "Нямаме никакви притеснения", заяи той днес. "В обществото излязоха факти, които нямаше откъде да знаем и веднага реагирахме", каза още той. Изявление, което буди най-малкото недоумение - как се взима решение, без да се знаят всички обстоятелства.
 

Ще направим всичко възможно да няма практики, които да пречат на честността на изборите. Всичко, което по закон ни е вменено, ще бъде направено. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след честванията пред паметника на Незнайния воин в столицата по случай 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия.  





Главчев обясни, че основната задача на служебния кабинет е да има честни и прозрачни избори. „Работим с Централна избирателна комисия синхронизирано в тази насока. Всяка седмица събирам отговорните министри за изборите и получавам от тях информация. Към момента се справяме със сроковете макар и да са съкратени", добави Главчев. "Ако имаше сигнали, щяхте да видите и нашите действия", коментира служебният премиер за сигнали за купуване на гласове, предаде БТА.

 

Димитър Главчев увери, че е в непрекъсната комуникация с всички министри, отговорни по темата.

 

Относно оттегленото правителствено решение за „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“ служебният премиер каза:

 

„Всичко е абсолютно законосъобразно, нямаме никакви притеснения относно законосъобразността на решението, което сме взели, само че в обществото излязоха факти, които нямаше откъде да знаем и веднага реагирахме".





Относно сигнала до ДАНС по случая с болница за активно лечение „Мама и аз“, Главчев каза, че той ще бъде подаден още утре до ДАНС и до прокуратурата. Главчев каза, че очаква доклад и от Министерството на здравеопазването. Премиерът подчерта, че има висок респект към българските медици и всички, които са в сектора. „Нямам никакво съмнение, че в болницата в Плевен се изпълняват най-високите професионални стандарти, а какво ще излезе от сигналите, нека да изчакаме".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2396 |06.05.2024 Ивайло Мирчев: Българската храброст би могла да изглежда така - да изберем бъдеще извън кремълската орбита . 1| 4077 |06.05.2024 "Politico": Новата власт в Северна Македония рискува да поднови старите напрежения с България . 5| 7713 |06.05.2024 Бездарие: БНТ ни показа как Български филм (кораб) потъва в бурно море. Ох... . 7| 2475 |06.05.2024 От водосвета на бойните знамена: Румен Радев се самообяви за двигател на модернизацията в армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads