Реклама / Ads
5| 3553 |04.04.2024 НОВИНИ

Главният секретар на МВР Живко Коцев хвърли оставка

.
Живко Коцев
Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание, съобщиха от вътрешното ведомство.
 

Коцев пое най-висшия професионален пост в МВР през септември м.г. Това стана след дълга сага около напускането на предишния главен секретар на МВР Петър Тодоров, когото президентът Румен Радев отказа да махне и го бранеше до последно. ПослеТодоров сам подаде оставка и бе назначен Коцев.

 

Още в началото на юли м.г. вътрешният министър Калин Стоянов беше започнал издигането и внедряването на Коцев в централното ръководство на МВР. Стоянов временно го преназначи за зам.-главен секретар на МВР. Като причина за решенето тогава бе посочена дългата невъзможност на главен комисар Станимир Станев да изпълнява задълженията си.

 

"Като приоритет пред работата на Коцев министър Стоянов постави противодействието на нелегалната миграция, както и борбата с пътно-транспортния травматизъм. От своя страна старши комисар Коцев благодари за доверието. Той подчерта, че е преминал през всички нива в системата на МВР", написаха тогава от пресцентъра на МВР.

 

Коцев постъпва на работа в МВР през 1991 г. като полицай в СДВР. Работил е като инспектор в сектор „Престъпления против личността и грабежи“, началник на сектор „Грабежи“, началник на Четвърто РУ-СДВР, директор на ОДМВР-Велико Търново, зам.-директор на СДВР. От март 2022 година досега е директор на ОДМВР-София.

 

По закон главният секретар на МВР, който е най-висшата професионална длъжност в системата, се назначава и освобождава по доклад на вътрешния министър, последващо предложение на Министерски съвет и указ на президента.

 

Засега не са ясни мотивите на Коцев да иска да се раздели с МВР. Не е ясно също каква е неговата позиция по казуса "Нотариуса", по който министър Калин Стоянов упорито отказва да говори, като по този начин засилва съмненията, че се опитва да прикрие нелицеприятни факти, свързани с отношенията на Мартин Нотариуса с МВР-службите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2882 |04.04.2024 Премиерът в оставка Денков отчита свършеното от кабинета /на живо/ . 7| 26404 |04.04.2024 Безлов за акцията в Агенция "Митници": Случилото се вчера е безпрецедентно . 9| 14153 |04.04.2024 Хасан Адемов: Раздаването на пари за Великден не е предизборно, вижте как живеят в провинцията . 4| 2903 |04.04.2024 Емил Димитров - Ревизоро: Всяко правителство е заложник на безумията в митниците на предишното правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads