Реклама / Ads
43| 5159 |13.05.2014 НОВИНИ

Главсекът на МВР се радва: 12 % спад на битовата престъпност е добро начало

.
Светлозар Лазаров
За случая на грабеж в село Мечка, той каза: „Ако има някъде населено място или държава без престъпление, да ми кажете къде е – да почерпя опит от тях и да го приложим в България. Втората причина е като приключи работата ми в МВР, да отида да живея там. След като когато се получи престъпление в село Мечка, то се дава като новина в медиите и мисля, че вървим в правилната посока. Доколкото знам, това престъпление е разкрито и ние сме си свършили работата”.
 

12 % спад на битовата престъпност е едно добро начало, каза на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, предаде „Фокус”. „Определено не съм доволен, не ме удовлетворява, но 12 % на пръв прочит са един добър знак. Предстои ни много работа това да стане устойчива тенденция”, посочи Лазаров.

„Ако едно лице иска да извърши престъпление, няма кой да го спре. Няма власт над оная глава, която е готова сама да се отдели от раменете си. В случая е важно да има превантивен ефект, да има полицейско присъствие с оглед създаване на предпоставки за разкриване и обективно разследване на съответното престъпление, бързо и справедливо наказание. В крайна сметка можем ли да спрем някого да върши престъпления? Можем ли да спрем хората да се бият вкъщи, да се убиват в домовете си, да трепят децата си? Тук нещата опират и до възпитание, манталитет. Много се опасявам това вече да не влезе в графата „народопсихология”, защото много зачестиха случаите. Има съществен проблем на битовата престъпност и съм възложил да се планира по-широк спектър от мерки с оглед последните случаи, които имаме. Посегателството над близкия, в семейството са неща, за които едва ли МВР е виновно, че се случва” , поясни Светлозав Лазаров.

„Днес имаме убийство в Столипиново. Двама братя се скарали, единият утрепал другия. Какво да направим? Ясно, изкарано, разкрито, но накъде вървим, какво правим? Това са много сериозни въпроси за обществото”, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5511 |07.05.2014 Чавдар Червенков: Главсекът да не стои в кабинета си, а в Симеоново . 9| 5781 |30.04.2014 Главсекът на МВР: Няма да допусна незаконно преминаване през границата . 18| 6540 |24.04.2014 Главсекът Св. Лазаров: Тъстът ми Камен Пенков не ми дава акъл . 20| 6153 |12.04.2014 Главсекът на МВР: Нецензурно е да кажа с какво се е занимавала А. Г. преди убийството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads