Реклама / Ads
13| 10715 |13.11.2018 НОВИНИ

Гневът на хората изтощава харизмата на Борисов, смята д-р Н. Михайлов

.
Д-р Николай Михайлов
Вариантът за оставка на премиера Бойко Борисов заради масовите протести в страната не е за подценяване. Това заяви психиатърът д-р Николай Михайлов.
 

„Властта мисли трескаво за изход. Банално е да се каже, че властта има капацитет да реши един по един въпросите (поставени от протестиращите). Стилът на Бойко Борисов е да абдикира от властта, за да връчи проблематиката на служебен кабинет. Не казвам, че това следва на всяка цена, но това присъства като изход на равнището на неговия вътрешен дебат и този на партията ГЕРБ. Това е почеркът на Борисов – той има навика да напуска управление, което напредва към криза, за да го съкрати и подир това да спечели отново властта. В това има политическа логика и не е за пренебрегване като предстояща възможност, макар да не е проява на политическа отговорност, а бягство“, посочи още  Михайлов пред БНР.

 

Според него постоянните протести износват властта, оспорват демократическата валидност на управлението и правят фактическото му продължаване невъзможно след определен момент. Михайлов допълни, че Обединените патриоти се държат като „циркова трупа“ и дори за умел „комбинатор“ като Борисов става невъзможно да контролира изблиците им.

 

„Това са неорганизирани организирани протести, или спонтанно режисирани, или както искате. Има опити за прибавяне на политически цели в тях чрез присъствието на хора зад кулисите или на сцената. Но никой не бива да мисли, че хората нямат повод за гняв. Изтощава се харизмата на Борисов, който имаше популистки дар да контролира чрез думите. На него му е необходима известна пауза, за да се предизвика известна носталгия по неговото управление“, смята Николай Михайлов.

 

Бившият депутат е на мнение, че най-добър момент за нови парламентарни избори ще е комбинация с евровота догодина. Едва ли в България е възможен вариант на широк консенсус между всички партии и експертно правителство, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5001 |13.11.2018 ”Демократична България”: Хората са на улицата защото страната е загубила управляемост . 1| 3672 |07.11.2018 ВАП скочи срещу постановление на правителството, ощетяващо хората с увреждания . 3| 4015 |30.10.2018 Корнелия Нинова за Бюджет 2019: С едната ръка взел от хората, с другата дал . 1| 3892 |26.10.2018 НПО-та настояват вицепремиер да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads