Реклама / Ads
14| 4150 |05.09.2023 НОВИНИ

Големият плач на бившият главен секретар на МВР продължи и в БНТ

.
Петър Тодоров
”Искат да изземат правомощията от юрисдикцията на президента и да променят законите. Аз и преди съм казвал, че с министър Стоянов имахме добър диалог, докато беше шеф на ГДБОП. Изведнъж, след посещение на политическия лидер в кабинета му, това се промени и оставката ми беше поискана. Не я дадох веднага, за да покажа на какво са способни политическите сили”, заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров в предаването ”Денят започва” по БНТ.
 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска Тодоров да бъде освободен от поста главен секретар преди около две седмици.

 

Тогава президентът Радев отказа с мотивите, че предложението за отстраняване на Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР е изцяло политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция.


По-късно обаче самият Тодорор подаде оставката си и заяви, че тя е поиската от Стоянов, след като Кирил Петков е посетил кабинета на вътрешния министър.

"Не си тръгвам от министерството обиден. За мен е болно, че нещо, което работеше и показа резултати, се подчинява на политическите интереси и в момента се разгражда", каза Тодоров.

 

"В момента има един стрес в служителите на МВР, един страх. Освен безпринципно сменените областни директори, тези хора за две години нямаше нито един негативен сигнал. Министърът ги смени без дори да познава визуално някои от тях", коментира още бившият главен секретар.

 

"При редовното правителство на "Продължаваме промяната" оставка не ми е искана и не са изразявани претенции към моята дейност. Още от записа изтече, че главният секретар трябва да бъде сменен, за да бъде овладяна структурата на МВР и да бъде насочена в правилната посока за изборите", каза Петър Тодоров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4146 |04.09.2023 Световната преса: Уволнението на Резников е най-големият обрат в политиката на военното ръководство на Украйна . 2| 4014 |03.09.2023 Бившият шеф на ДКК: Ежедневно имаше опити за корупционен натиск и той винаги е идвал от високи нива . 25| 4552 |02.09.2023 Бившият главсек на МВР като латерна по две телевизии: Това е чистка! . 1| 3785 |30.08.2023 Сарафов иска бившият апелативен прокурор на Варна да бъде уволнен и като магистрат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads