Реклама / Ads
16| 5890 |24.10.2013 НОВИНИ

Горанов: ГЕРБ махна порочните практики на бонусите

.
Данни от г-н Мутафчиев се изнасят днес за първи път, като целта на това представяне за нас остава неясна. Именно по време на мандата на ГЕРБ беше променено законодателство в над 60 закона и бяха премахнати порочните практики за съществуването на допълнително материално стимулиране, особено обвързано с контролните функции на администрациите. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Владислав Горанов.
 

Според Горанов по този начин се е премахнал грешният стимул администрациите да притискат обектите си за контрол, особено когато става дума за администрации с контролни функции с оглед осигуряване на достатъчен ресурс за допълнително материални стимулиране. „Прокрадва се идеята, че може би заради готвеното съкращение, се подготвя почвата за оправдание на това съкращение в администрацията. Наследеният от Тройната коалиция бюджет от 2009 г. до края на мандата на ГЕРБ не даваше възможност за увеличение на доходите така, както се спекулира от БСП. С промяната, която направихме, вкарахме ред в администрацията и сега продължава получаването на допълнително възнаграждение за постигнати резултати в администрацията.

Учудва ме дали администрацията е враг на днешното управление и затова те са решили да я съкратят, или се опитват да повдигат едни и същи теми по няколко пъти, за да изместват центъра от други въпроси, които постоянно излизат в хода на управлението”, заяви Владислав Горанов. „Искам да ви уверя, че разходите за възнаграждение в администрацията, за съжаление, по време на мандата на ГЕРБ не можаха да бъдат съществено увеличени. Това може да се види в отчетите на разходи за заплати на всички министерства за целия период на мандата на ГЕРБ”, обясни депутатът. „Ако говорим за някаква реформа, то е това, че се въведе ясен регламент какви видове допълнителни възнаграждения, в какви размери и по какъв начин могат да бъдат получавани. Не искаме да превръщаме българската администрация във враг на българската държавност”, подчерта Горанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6324 |22.10.2013 ГЕРБ,"Атака" и част от БСП удължиха мораториума за продажба на земя на чужденци . 66| 5986 |22.10.2013 Иван Тотев назначил 500 "гербери" в Община Пловдив . 20| 5435 |21.10.2013 От ГЕРБ скочиха срещу "червената метла" . 76| 5860 |21.10.2013 Галъп: БСП води с 3 % пред ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads