Реклама / Ads
0| 2289 |25.04.2024 НОВИНИ

Хамас пусна кадри със заложник с отрязана ръка

.
Източник: NBC NEWS
Повече от половин година след кървавата атака на „Хамас“ в Израел ислямистката групировка разпространи кадри с един от заложниците, задържан на 7 октомври 2023 г.
 

Според израелските медии това е 23-годишният Хърш Голдбърг-Полин, отвлечен от музикалния фестивал „Нова“. Мъжът е с двойно гражданство – израелско и американско.

 

В кадрите той казва, че е тежко ранен и се намира в подземие без храна, вода и медицинска помощ. Вижда се, че Хърш няма долната част на ръката си, която е била откъсната по време на атаката през октомври.

Не е ясно кога и къде е записано видеото. Въпреки това, мъжът съвпада със снимки на Хърш Голдбърг-Полин, показани от майка му на Ройтерс след отвличането му.

 

Родителите на Хърш отправиха апел към всички преговарящи страни да постигнат по-бързо сделка за освобождаване на заложниците.


.
BTV

 

"Облекчение е да го видим жив, но сме и загрижени за неговото здраве и благополучие, както и за това на всички останали заложници и всички страдащи в този регион“, каза бащата на Хърш Йон Полин.

„Хърш, ако можеш да чуеш това – днес чухме гласа ти за първи път от 201 дни. И ако можеш да ни чуеш, казваме ти: Обичаме те! Бъди силен и се пази“, казва в трогателно обръщение майката на Хърш Рейчъл Голдбърг-Полин.

 

Рейчъл Голдбърг-Полин води активна кампания за освобождаването на сина си. По време на нападението на „Хамас“ Хърш бяга с други посетители на партито в близко до фестивала бомбоубежище.

 

Бойците „Хамас“ обграждат убежището и многократно хвърлят гранати в малката бетонна конструкция.Приятелят на Хърш успява да хвърли обратно повечето от гранатите, но в крайна сметка е убит заедно с други. Тези, които оцеляват, включително Хърш, могат да бъдат видяни във видеото, брутално хвърлени в задната част на пикап на екстремистите. 

 

Голдбърг-Полин е един от 133-мата израелски заложници, които все още са в плен, след като повече от 100 бяха освободени миналата година. „Хамас“ взе около 250 израелци и чужденци за заложници и уби 1200 души при бруталната атака срещу Израел на 7 октомври 2023 г. 

 

В отговор Израел започна нападение срещу Газа, обещавайки да унищожи „Хамас“ и да върне заложниците у дома. При нападението досега са убити повече от 34 000 палестинци, сочат здравните власти в Газа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3135 |25.04.2024 СаБОТАШ - най-големият грабеж в новата ни история . 5| 2287 |25.04.2024 Мария Захарова: Не може да се говори за мир в Украйна без участието на Русия . 3| 2273 |25.04.2024 Нинова към ГЕРБ: Не въвличайте БСП в калните си пехливански борби . 1| 2276 |25.04.2024 Вучич се извини за това, че нарече словенците "отвратителни"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads