Реклама / Ads
0| 4035 |21.01.2024 НОВИНИ

Хан Юнис остава във фокуса на израелската офанзива в Газа

.
Източник: БГНЕС
Вторият по големина град в Ивицата Газа - Хан Юнис - остава във фокуса на наземната офанзива на израелската армия. Хиляди израелци излязоха на протести с искания за предсрочни избори и освобождаване на заложниците, държани от ислямисткото движение Хамас.
 

Израелската армия показа снимки на тунел в Хан Юнис, в който според тях са държани израелски заложници. Входът на тунела е бил в дома на командир на Хамас, а самото съоръжение са били открити бойци на групировката, които са били ликвидирани. Под земята са намерени взривни устройства, голямо помещение и килии, в които се смята, че по различно време са пребивавали около 20 пленници.

 

Израелските военни заявиха също, че са унищожили голям брой обекти за производство на ракети в град Газа. Унищожените материали са били достатъчни за производството на 800 ракети.

 

Хиляди протестираха снощи срещу правителството на премиера Бенямин Нетаняху и призоваха за предсрочни избори. Участници в демонстрацията в Тел Авив настояха за незабавно спиране на войната в Газа, за да бъдат освободени оставащите над 100 заложници, държани от Хамас. Протести имаше и в град Хайфа, както и пред дома на министър-председателя в Ерусалим.

 

"Протестираме, защото смятаме, че правителството ни изостави. Вече не вярваме, че ще намерят решение на конфликта и ще освободят заложниците. Дойдохме да им кажем, че искаме избори и да изберем ново правителство."

Нетаняху обаче остава на твърдата позиция, че единственият начин за освобождаването на останалите заложници е военната победа над Хамас и установяване контрол над всички палестински територии.

 

Израелският лидер се противопоставя на международния натиск за решение на конфликта със създаването на палестинска държава.

 

Край Йемен американски военни неутрализираха противокорабна ракета на бунтовниците хути, насочена към Аденския залив и подготвена за изстрелване. Това е поредният американски удар срещу хутите които обявиха, че ще продължат да атакуват кораби в Червено море и няма да се откажат да защитават палестинците в Ивицата Газа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 9128 |21.01.2024 Русия и Северна Корея една държава? Путин иска, но Китай не дава . 3| 4116 |21.01.2024 След покана от Ким Чен-ун: Ще посети ли Путин Пхенян? . 3| 11706 |21.01.2024 Най-много пушачи в Европа има в България, в Турция пушат най-много в света . 1| 4162 |21.01.2024 Как да се справим с "коктейла" от вируси този зимен период

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads