Реклама / Ads
3| 4375 |04.04.2011 НОВИНИ

СУ хлопна кепенци, ама символично

.
Символично затвориха централната врата на СУ „Св. Климент Охридски" от Мария Шишиньова, която е зам.-ректорът и представители на административното ръководство на вуза.
 

Шишиньова обясни, че по този начин се изпълнява решението на Академичния съвет, тъй като ректорът не може еднолично да отмени това решение.

Символично затваряме Софийския университет и считаме, че в сряда ще се вземе решението така, както министър-председателят и министрите на образованието и на културата поеха ангажимент", заяви зам.-ректорът.

Frognews.bg припомня, че след решението на ВАС, с което Ботаническата градина бе присъдена във владение на министерство на културата, СУ обяви, че от днес прекратява дейността си и затваря врати.

Това решение бе променено, след като кабинетът обеща да върне Ботаническата градина в Балчик на СУ.Шишньова покани журналистите в четвъртък в 09.00 часа отново да дойдат пред сградата на ректората на най-старото висше учебно заведение у нас, когато ректорът проф. Иван Илчев и зам.-министърът на културата Тодор Чобанов ще свалят символично катинара и университетът отново ще бъде отворен.

Учебните занятия и кандидат-студентските изпити продължават по график, увери зам.-ректорът.Тя посочи, че ако МС не гласува решението да върне Ботаническата градина на СУ, вузът ще пристъпи към ефективно затваряне и прекратяване на учебната дейност. Тя не успя да отговори какви са приходите са университета от Ботаническата градина.Зам.-ректорът изрази убеденост, че водените досега разговори са изключително сериозни и е постигнат желания резултат.Не смятам, че ще има друго решение, а именно - в сряда МС да реши в полза на университета, така, както е създал и стопанисвал ботаническата градина 55 години, да продължава да го прави и занапред, коментира още тя.

Шишиньова увери, че съвместната работа с министерството на културата ще продължава и за в бъдеще, защото всичко, което СУ прави е не само за него, но и за образованието, науката и обществото като цяло.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5247 |17.03.2011 Свалят символично цената на бензина . 4| 5083 |01.01.2011 Парното поевтинява символично . 19| 4670 |18.11.2009 В БАН трупали по 600 дни отпуски, работели символично . 3| 4885 |16.11.2007 Младите грабнаха куфарите - днес символично, утре наистина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads