Реклама / Ads
22| 5957 |03.01.2013 НОВИНИ

Хората на Командира без пари

.
Иван Костов
Кризата в държавата се отразява и на партийната каса на ДСБ. Кризата удари членския внос, Надежда отмъкна 60 от СДС.
 

Месец след напускането на Надежда Нейнски със СДС вече са се разделили около 60 души, пише Стандарт. Според запознати цифрата може и да е набъбнала, тъй като официалната справка за членската маса на "Раковска" 134 била правена в началото на декември, когато бе рожденият ден на СДС. Откакто сините се разведоха с партията на Иван Костов обаче, централата отчита прилив на 3298 нови членове. Общо членовете на СДС са 12 334. В Национален съюз "Единство", създаден от Нейнски, са се записали над 900 души. Младото движение още набира почитатели и вече започна обиколки из цялата страна. На парламентарните избори те ще се явят в коалиция с тъмносините.

Членската маса на ДСБ е почти два пъти по-малка от синята. В партията на Командира има около 7000 души. На последните парламентарни избори през 2009 г. за старата Синя коалиция, в която бяха ДСБ и СДС, бюлетини пуснаха 285 662 души. Това им донесе 14 депутати. Които обаче открито саботират новия лидер Емил Кабаиванов. Най-скандален бе случаят, когато отказаха да внесат в парламента номинацията на експрезидента Петър Стоянов за член на Конституционния съд.

Кризата в държавата се отразява и на партийната каса на ДСБ, пише "Стандарт", позовавайки се на финансовия директор Юлиян Войнов. Причината е, че партийци бавят плащането на членския си внос. Когато обаче успят да вържат бюджета, се издължават. "Заради кризата има наши членове, които не си плащат вноса. Заради това тук-там има закъснение при плащането на наемите на наши клубове в страна", призна Войнов. Неплащалите се изчаквали, докато се опаричат. Заради закъсненията няма да има изключени. Иначе, ако местните клубове имат проблем с наема, той се поема от държавната субсидия на централата в София. След това, като се съберат парите, те се възстановяват. Членският внос в ДСБ е от 1 до 10 лева на месец в зависимост от това какво са определили отделните регионални клубове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5533 |27.12.2012 Нона Караджова: От търговията с емисии може да останат пари и за пенсии . 12| 6172 |26.12.2012 Караянчева: ДПС оскърби хората от Могиляне . 4| 5345 |26.12.2012 Американче събира пари, иска брат и сестра от България . 76| 6365 |22.12.2012 Борисов: Демокрацията е да се грижим за хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads