Реклама / Ads
36| 8227 |20.10.2020 НОВИНИ

Хората масово скочиха срещу носенето на маски на открито

.
Лекари, журналисти и общественици скочиха срещу решението на властта да задържи хората да носят маски на открито. Ето какво написаха някои от тях във Фейсбук:
 

Калин Терзийски, писател:

 

МАЛКО ПО МАЛКО
Сега министърът одобрява....хаха ужас, перверзна игра на демокрация, той "одобрява" носенето на маски на открито! Никой не пита хората, никой не пита народа, брутално подложен на обезличаване. А носенето на маски чак пък и на открито е толкова смислена и необходима мярка, колкото да се оградиш с ограда от колове срещу комари! Това е само за да могат да се прокарат още по-брутални мерки! И те ще бъдат приети безропотно. Нали? Прегазен ли си вече, съвсем...Народе?????

 

Радослав Бимбалов, пиар-експерт:

 

ХЕЛОУИН ЗАПОЧНА

Маските на улицата ще запушат устите на младите хора, които си говорят уста-в-ухо в шумните барове и дискотеки.

Маските на улицата ще попречат на запалянковците да си крещят в лицата по време на жалките футболни срещи от родното първенство.

Маските на улицата ще закрият усмивките на вечно щастливите диво празнуващи хора в ромските махали, чиито прегради крият самите тях от нас - да не ни пречат.

Маските на улицата ще скрият лицата на съсипаните от работа при обидни хигиенни условия медицински сестри и санитари.

Маските на улицата ще запушат празните места за лекари в провинциалните болници.

Колко здравни експерти са необходими, за да решат да приложат единствената мярка, която по никакъв начин няма да промени хода на втората вълна на пандемията?

Всъщност един. Докторът на популистките науки, г-н Говорещият с тил, Началникът на джипката.

Хелоуин започна по-рано.

Тази година ще е по-страшен от друг път.

 

Д-р Георги Тодоров:

 

Няма да нося маска, на уста и нос от вртемето на заповедта, на миснистъра. Тази заповед не може да стигне до цялото население! за да се изпълни. Ако тази заповед се издаде обявявам гражданско неподчинение за изпълненито й! Защото не искам да се разболея от респираторна бактериална пневмония! Който е с мен, ще ви уведомя къде и кога в петък ще покажа как се прави! А Костадин Ангелов , ще го съдим за престъпление против човечеството и обсъждаме по кодекса за професилнална етика на БЛС. Да не забравя, че първо лекар! Никакви маски, никъде, не само на открито! А учителите, дето ги е страх... поменте че и лекарите са станали лекари , като са знаели докато са ставали че има инф. болести! В обществото няма нищо сташно, само страха , с който ви плашат! А Ус на БЛС... уникални игноранти, по медицина!

 

Журналистката Татяна Кристи:

 

В САЩ, при пълна карантина -- с неработене на всичко-- маските навън никога не станаха задължителни. В България при работене на всичко--маските навън станаха задължителни. Това е пълен абсурд и бих искала да питам юристи дали има основание за съдебно дело срещу държавата по този въпрос на основа дискриминация на гражданите при третирането на опасността от Ковид. Защо хората трябва да ходят навън с маски, при положение, че не се затварят потенциални развъдници на вируса -- места позволяващи струпвания на много хора без маски?

 

Адвокат Стефан Левашки:

 

"Икономиката, глупако". Ще ходим с маски, ако трябва и в банята, но ако продължавате с това отношение към хората, упражняващи свободни професии, напролет средна класа няма да има в територията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13938 |19.10.2020 Кубрат Пулев: Подкрепям протестите, трябва да стане така, както хората искат . 33| 7523 |18.10.2020 Проф. Г. Каприев: Хората са на улицата заради корупцията и разрухата, от които някои се изхранват . 13| 6509 |17.10.2020 Евродепутатът Клеър Дейли: Промяната определено е близо. Хората на протеста я направиха възможна! . 37| 8211 |16.10.2020 Антоанета Христова: „Великите народни въстания“ не стават събития, хората са объркани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads