Реклама / Ads
24| 5871 |19.05.2013 НОВИНИ

Яне Янев: ДПС е най-големият победител на тези избори

.
Яне Янев, лидерът на РЗС
На тези избори парите победиха достойнството. Такъв политически разврат, какъвто се случи на тези парламентарни избори, никога не е имало за последните 20 и няколко години. Този политически разврат е предвестник на края на този провален политически модел.
 

Това заяви на брифинг лидерът на РЗС Яне Янев. Той бе категоричен, че каквото и да се случва оттук нататък, който и да състави правителство, който и да победи на следващи предсрочни или редовни парламентарни избори, винаги ще бъде губещ.

Според резултатите, БСП и ДПС ще управляват с по-малко от 19% от имащите право на глас. С такова доверие не се стига до никъде. Стига се до нова пропаст, нова катастрофа и по-тежки времена за държавата, посочи той.

По думите му единственият спасителен вариант в тази ситуация е час по-скоро партиите от статуквото да отрезвеят, сами да се вразумят, че трябва да направят отстъпление, че трябва да има разбирателство, за да не погребем държавата. Разбирателство може да има само по една-единствена тема - свикване на Велико Народно събрание и нова конституция. И на тези избори тази конституция показа, че е уродлива и че не дава възможности да се проведе нормален вот, посочи Янев.

Лидерът на РЗС изтъкна, че на тези избори най-големият победител е ДПС.

ДПС продължава да загражда територии. Продължава най-опасната тенденция за Балканите и България - да мюсюлманизира еднородни български територии. Най-опасното явление, от което всички се страхуваха, бе да не се случат - да не стъпи депесарски крак в софийските многомандатни избирателни райони. Но на тези избори това се случи - ДПС вече загради нови територии в София. Настъплението им в столицата е настъплението на исляма в София.

Янев каза, че целта на партията на Местан е прозвучала ясно от парламентарната трибуна седмици преди този вот - те искаха да правят агитация на майчин език. Скритата им цел е още на еврооизборите да въведат текст за агитация на майчин език.

Той добави, че РЗС ще сезира Конституционния съд за фалшификации в изборните секции в Турция.

Ние ще сезираме Конституционния съд и ще поискаме да определи като недействителни около 18 хиляди гласа, идващи от Турция, заключи Яне Янев.

Депутатите на ДПС в Софийските МИР, във Видин и във Враца трябва да бъдат касирани, категоричен бе Янев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 4951 |14.05.2013 Станишев: Не признаваме ГЕРБ за победител . 21| 5203 |14.05.2013 Г. Марков: БСП и ДПС искат национално спасение без победителите на изборите . 12| 5027 |10.05.2013 Яне Янев: Борисов отстрани Дянков заради подкуп . 13| 5930 |30.04.2013 Яне Янев: РЗС ще победи проекта менте"Кунева"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads