Реклама / Ads
16| 4806 |10.09.2012 НОВИНИ

Яне Янев ще разследва корупционни схеми

.
Корупционните скандали не трябва да бъдат на принципа „всяко чудо за три дни". Необходимо е да има резултати от проверките на компетентните органи, а ние искаме да разберем дали всички следи от парите, които са присвоени по време на Тройната коалиция са заличени, каза пред bTV лидерът на РЗС Яне Янев.
 

Тази седмица до сряда ще предоставя проект на всички парламентарни групи за създаване на анкетна комисия в Народното събрание, която да изясни корупционните схеми.

Не знам каква част от информацията за скандалите, свързани с Булгартабак е класифицирана. Скандалът датира от 2007г., когато директорът на Национална следствена служба Александър Александров заплаши Румен Овчаров чрез посредници заради разследване за скрита приватизация на „Булгартабак". След обвиненията в корупция, Румен Овчаров подаде оставка, последва го и тогавашната му заместничка Корнелия Нинова. Именно Нинова поиска оставката на Антон Кутев, който сравни социализма с болестта СПИН.

Хората гледат зрелища и няма никакви резултати, коментира Яне Янев СПИН скандала в БСП. Без да споменава имена, Кутев отговори, че има интересна информация за СРС. Според Яне Янев от този скандал може да се окаже, че освен касиери има и ковчезници. Трябва да се даде отговор на въпросите за оръжейни сделки, договорите в енергетиката и дори АЕЦ „Белене", каза лидерът на РЗС.

До сряда Янев ще даде проект за парламентарна анкетна комисия, която да изясни корупционните схеми по време на Тройната коалиция. Огромната част от тези схеми са се въртяли в Министерството на икономиката и енергетиката.

Ние знаем за какво става въпрос, но не знаем коя част от информацията е класифицирана и коя може да се изложи в публичното пространство. Аз съм убеден, че има нова порция СРС-та и неразсекретени документи с участие на действащи и актуални политици. Аз не разполагам с тях, а съответните органи.

Става въпрос за милиарди, откраднати от гражданите, завърши Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5702 |08.09.2012 Б. Борисов обещава: Разследваме атентата докрай! . 28| 6994 |03.09.2012 Политоложки: Я. Янев и Марешки са джуджетата на Снежанка . 2| 6710 |31.08.2012 Ще разследват Жоро Инкасото с 2 месеца повече . 4| 6449 |29.08.2012 ООН ще разследва презастрояването на курортите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads