Реклама / Ads
3| 5332 |03.05.2019 НОВИНИ

Явор Гечев за Фрог: Обикновените хора трудно получават пари за къщи за гости

.
Явор Гечев Източник: БГНЕС
Трябва да има постоянен контрол, за да няма злоупотреби с къщи за гости. На тримесечие стопаните на такива къщи трябва да подават декларации за платени данъци и туристически такси към общината и копията да се изпращат на полицията. Това заяви пред Фрогнюз Явор Гечев, бивш зам.-министър на земеделието.
 

Много е важно да има експертиза този, който пише дадената програма. Има много несъвършенства в разписването на условията за кандидатстване и на наредбите. Списъкът на къщите за гости е дълъг и обикновените хора много трудно стигат до финансиране. Много пари влизат в земеделието, но по-късно постигнатият резултат не отговаря на вложеното.

 

Най-порочното е, когато лъжеш със закон. По мое време установихме, че има яхти с еленови кожи, хеликоптери. Това обаче беше записано в програмата, затова беше допустимо. Тогава казахме: „Да, може да си купувате джипове за земеделска дейност, но на средната статистическа стойност на тези автомобили”. Определихме цена до около 40 000 лв. Винаги се измислят варианти как да се пробие системата. Затова трябва да се помисли как все повече да се стеснява вратичката за узаконяване на далаверите.





Когато имаше проблеми по програма САПАРД с къщите за гости, нищо не пречеше в следващите наредби те да бъдат ограничени на базата на опита, който имаме. За съжаление обаче все повече пада експертизата.

 

Оставките в земеделското министерство каква работа биха свършили, ако моделът не бъде променен?! Следващият министър, който ще дойде, дали ще е с по-висок капацитет от сегашния? Моделът на земеделието и селските райони е спукан. Правим неща само заради самото правене, а не защото ще има ефект на последействие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 20460 |03.05.2019 Първо във Фрог: Вижте списъка на къщите за гости на ДФ ”Земеделие” . 17| 6688 |02.05.2019 Росен Миленов пред Фрог: Европарите са подкуп за политиците ни, за да бъдат послушни . 11| 18050 |02.05.2019 Полк. В. Миленски за Фрог: Възмутително е генерали да получават и заплата, и пенсия . само малка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads