Реклама / Ads
30| 7958 |10.06.2023 НОВИНИ

Илиян Василев: Днес е критичен ден за руската пета колона

.
Източник: личен архив
Днес е критичен ден за руската пета колона. Тя трябва да покаже пред ”Посолството” способността на КК, Нинова, Радев и сие, да мобилизират хора и да организира ”масови” протести, които да налагат дневния ред на Русия в българския политически живот. Всъщност видяхте едната част от основните представители на петата колона, на приема по случай Деня на суверенитета на Русия.
 

Снимките от този прием имат много символно значение, защото тези групи от българското общество изобщо не могат да определят границите на българския суверенитет спрямо суверенитета на руската държава. В главите им това са почти тъждествени понятия.


Колкото да не им се иска на БСП - руското посолство цени повече Възраждане от тях, защото са по агресивни. БСП има остатъчен европеизъм, докато на Москва сега и трябват политически камикадзета - Картаген /правителството/ трябва да падне на всяка цена. На този етап КК се задоволява с брутално говорене, а не с брутални действия, защото ако прекрачи границите тутакси ще бъде озаптен и "полета" към високата политика прекъснат. Всъщност единствената причина да не бъде разследван е Гешев, който пък се пази от Радев - кръгово поръчение.


За финансирането на тези протести, защото никак не са евтини. Ако организираме протести ние, освен за уредба не плащаме нищо. А КК трябва да плати десетки автобуси, да осигури изхранване и допълнителна мотивировка. А това са стотици хиляди лева. Не е от субсидията, бъдете сигурни.


Не случайно проруските олигарси са удобни канали през бизнеса си да финансират подобни протести. За това и КК се хвали, че няма финансиране отвън, а тя схемата е точно тази - правиш бизнес с руски фирми, през които реализираш печалби, но с уговорката част от тези екстра печалби да инвестираш в петата колона. Подобни фирми има немалко - и не са само Лукойл или Газекспорт.

 

Много трудни са за проследяване, защото парите не излизат от фирмени сметки, а от личните сметки и са в кеш. Има цяла група от други български фирми и техните собственици, които реализират бизнес с Русия и който в момента процъфтява покрай санкциите. Правят стотици милиони в бизнес от посредничество в двете посоки между Русия и ЕС.


За това днес, КК трябва да докаже, колко струва като политическа ценност. На този етап оценката ще зависи от това колко хора ще изведе /за това идват от цялата страна/ с автобуси. В социалните мрежи върви някаква бясна автореклама, как структурите на Възраждане ще изведат десетки хиляди хора в София. За сравнение припомнете си митинга на ДПС през 2020 година около Александър Невски.


В заключение - каквото и количество хора да изведат днес Нинова и Костадинов, София и България могат да изведат в пъти повече хора в защита на парламентарната република в ЕС и НАТО. Това вече бе доказано миналия петък. Ще го направим пак когато е необходимо. Може би още следващата седмица. Ясно е, че през цялото време ще се опитват да дестабилизират България и минират социалния мир. Но има граници на влияние на Русия, които не можем да допуснем.


Дори обединени Костадинов, Радев, Нинова и всякакви други левици, не могат да доминират дневния ред на България. Радев скопостижно слезе от пиедастала на борец срещу корупция и обединяващ президент, до обслужващ персонал, който не може да овладее политическите си страсти. Вече бе доказано, че като шеф във ВВС е приет в лъжеложата "Слънце Ориент", на генералния консул на Русия Георги Гергов, която де факто действат като клетка на влияние на Кремъл. По тази линия е издигнат с пряко указание от Путин и през генерал-лейтенат от Службата за външно разузнаване на Русия - Леонид Решетников за български президент. "Ложата" на Гергов осъществява пряка връзка с руски масонски ложи, намиращи се изцяло под влиянието на Путин и на руските специални служби.

 

Големият въпрос към Радев - уж даде клетва да служи на цял народ, но същевременно е дал обет за служи на Гергов и руските служби. В нормална държава това трябваше да завърши със съд за държавна измяна. В нормална.


Не забравяйте - оценката на днешния /не/успех на Костадинов се дава от реакцията на гражданското общество. Всичко, което той днес фанфари като "гласът на България" ще бъде опровергано от нас. Както много пъти съм казвал - каквото и да прави, той си остава маргинал - именно като представител една ретроградна сила - без бъдеще ,без въображение, без енергия на оптимизма.


Последната дума ще бъде наша.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2875 |09.06.2023 Николай Василев: Новият кабинет има потенциал да свърши добри неща за държавата, успешни реформи . 0| 2678 |09.06.2023 Очаква ни предимно слънчево време днес, температурите достигат 31 градуса . 9| 5797 |09.06.2023 Гешев ще направи обръщение към нацията днес . 2| 2627 |07.06.2023 Погребват днес Ангел Христов по-известен като единия от ”Братя Галеви” в Дупница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads