Реклама / Ads
1| 5001 |13.02.2013 НОВИНИ

Имотният регистър информира със СМС

.
Министър Диана Ковачева представи новите услуги
От днес за всяка промяна в собствеността на имот ще се информира със СМС. Услугата се предлага от Агенцията по вписванията. Целта на нововъведението е да предотвратява кражби на имоти. След регистрация на сайта на Агенцията всеки гражданин или фирма ще получава кратко съобщение, когато някой се опитва да се разпорежда с негов имот без знанието му.
 

Sms-ът е на стойност 1 стотинка и пристига най-много за 1 минута. Регистрацията в сайта на Агенцията става само по ЕГН.

На официалното представяне на услугата присъстваха премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева. Регистрацията става с ЕГН през сайта на Агенцията по вписванията. От нея може да се възползват и чужди граждани, които обаче имат Български паспорти.

Първото нещо, което премиерът запита е „на колко езика е това нещо". „Направете го на руски, на английски и на арабски", препоръча той.
Между другото той честити вече собствената сграда на Агенцията по вписванията: „24 милиона ви струваше, да ви е честито!".

„Услугата е евтина, лесна, достъпна и ефективна. При получаване на СМС-а всеки един собственик на фирма има възможност да реагира в рамките на три дни. Т.е. докато не се е случило вписването в рамките на тези три дни може да реагира и да предотврати вписването.

Регистрацията е абсолютно безплатна, един СМС е на стойност 0,01 лв., 6 лв. е абонаментът на пакетната услуга за две години за 500 СМС-а”, обясни министър Диана Ковачева за новата услуга.

Следващата седмица се очаква да бъде представена и новата услуга за издаване на електронни свидетелства за съдимост.

„При тази услуга на практика на половина по-ниска цена всеки ще може да получи електронно свидетелство за съдимост. Демонстрация на регистрацията и начина на получаване - следващата седмица", допълни министър Ковачева.

„За нас е много важно да предоставяме на гражданите, фирмите и юридическите лица лесни, достъпни и евтини услуги, които на практика да им дават по-голяма сигурност и подобни ситуации да бъдат избягвани", посочи още министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5723 |15.11.2012 Т. Младенов: Ако не ви взимат на работа, информирайте ме лично! . 9| 5439 |05.06.2012 10% от българите не знаят откъде да се информират след земетресение . 66| 5734 |26.03.2012 Борисов тепърва ще информира какво са си говорили с Путин . 5| 4979 |04.01.2012 Всички лекари в он-лайн регистър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads