Реклама / Ads
0| 2295 |15.04.2024 НОВИНИ

МС информира за среща с ЦИК. Демонстрира, че работи, без да дава конкретна информация

.
ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна на изпълнителната власт за подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев на среща с ръководството на ЦИК в Министерския съвет.
 

В разговора днес, организиран по инициатива на премиера, взеха участие също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, министрите на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, на електронното управление Валентин Мундров, на външните работи Стефан Димитров, на правосъдието Мария Павлова, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, както и представители на МВР, съобщиха от правителствената пресслужба. 





В хода на срещата премиерът Главчев посочи, че Министерският съвет вече е приел план-сметката за изборите на 9 юни. Подчерта, че е одобрено и правителственото решение, с което на министър Гвоздейков е възложена координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

 

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова определи днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази увереност, че с нея се поставя добро начало на съвместната работа по организирането на вота. „От нас зависи избирателите да са сигурни, че гласът им ще бъде отчетен както е подаден и да бъдат спокойни за избирателните си права“, посочи Нейкова. По думите ѝ организацията на предстоящия вот в технически аспект не следва да бъде по-сложен от състоялите се местни избори. 

 

В рамките на срещата в Министерския съвет бяха обсъдени сроковете за различните дейности в хода на подготовката на изборите. Теми на разговора бяха също организирането на вота в чужбина, обезпечаването на машинното гласуване по начин, по който да елиминира всякакви съмнения за манипулации. От ЦИК съобщиха, че подготвят специална разяснителна кампания относно уседналостта, която е особеност на евроизборите. От страна на МВР беше докладвано, че структурите на ведомството по места вече работят активно срещу изборната търговия и за противодействие на „брокерите на гласове“.





С други думи - Министерският съвет ни информира за проведена среща с ЦИК, без да ни съобщава някаква особена информация. От срещата не бе излъчено и видео на живо. Единствената причина, поради която такава информация би се разпространила от пресслужбата на МС, би било да демонстрира, че за изборите се работи. Как се работи - не разбираме съвсем.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2392 |15.04.2024 Белгийското МВнР привика посланика на Иран в Брюксел заради ударите срещу Израел . 2| 2298 |15.04.2024 Преди евровота: Българите с най-голямо доверие към Йончева, Станишев и Джамбазки сред настоящите евродепутати . 9| 2376 |15.04.2024 Стефан Тафров: Възможно е най-сетне тази седмица помощта за Украйна да бъде гласувана от Конгреса . 10| 2361 |15.04.2024 Бивш президент и порноактриса. Какво следва за Тръмп?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads