Реклама / Ads
2| 5069 |23.10.2009 НОВИНИ

Йосич искал да погуби сръбски министър

.
Сретан Йосич
Сретен Йосич стои зад организирането на престъпна групировка, планирала убийството на сръбския министър на правосъдието Снежана Малович, съобщава Дарик радио, позовавайки се на сръбските медии.
 

Според плана министърът трябвало да стане прицел на атентаторите преди влизането й или след излизането й от родилния дом през януари, когато се предполага, че охраната й не е толкова бдителна.

Малович е засегнала интересите на сръбския престъпен свят с предложението да се приеме Закон за конфискуване на имуществото, който директно удря позициите на големите престъпни босове.

Няколко клана в Сърбия са подготвяли убийството на Малович, която освен с този закон, е хвърлила ръкавицата на предизвикателството към престъпниците и с организирането на по-добри контакти със съседни държави в борбата срещу организираната престъпност. Криминалните групировки са били недоволни и от нейния план за смяна на съдии и прокурори, според който всички служители в правосъдните органи, които са имали връзки с подземния свят, ще бъдат елиминирани.

Първите заплахи към сръбския министър на правосъдието са започнали още в началото на нейния мандат и са ставали все по-сериозни след приемането на закони, които директно засягат интересите на престъпниците. През март тя получавала заплахи по телефона, че ще се "видят с нея пред сградата на правителството", което се тълкува като намек, че може да я достигне съдбата на убития при атентат премиер Зоран Джинджич.

Най-сериозните доказателства, че има планиран атентат срещу Снежана Малович, са получени след арестуването на валевската престъпна група.

Най-голям удар за престъпниците е арестуването на Йоца Амстердам на 27 април заради организиране на убийството на хърватския журналист Иво Пуканич и конфискацията на имуществото му.

Правосъдните органи имат информация, че Сретен Йосич е ангажирал престъпната група на Дарко Елез от Пале край Сараево за убийството на сръбския министър на правосъдието.

Подземният свят в Сърбия постави малович в своя списък за ликвидация и след пътуването й в САЩ, където с американските си колеги е договорила обща акция срещу наркотрафика и наркокартелите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5201 |21.10.2009 Румен Петков: Министър Плевнелиев е лъжец . 4| 5370 |21.10.2009 Сделки на бившия правосъден министър отиват към прокурорите . 7| 5257 |21.10.2009 Борисов: Фискалният резерв остава в БНБ . 10| 5250 |20.10.2009 Костов против хазарта и опасната игра с фискалния резерв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads