Реклама / Ads
0| 5200 |03.05.2014 НОВИНИ

Йотова: ГЕРБ да понесат отговорността си заради санкциитe по „Околна среда”

.
Благодарение на поразиите на ГЕРБ, днес се налагат санкции за общини, изпълняващи проекти по ОП „Околна среда”, защото са допуснати редица нарушения, включително и при проектирането. Заради направените нарушения бившите управляващи трябва да понесат своята отговорност към българските граждани на предстоящите избори. Това заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова, която е на посещение в община Девин.
 

 

Тя коментира, че цялата вина за проблемите с проектите по Оперативна програма „Околна среда” е на бившите управляващи, които са сключвали договори в нарушения. „Бившите управляващи са си затваряли очите за нарушенията и сега има опасност общините да връщат огромни суми. 87 общини са заплащани от фалит, гарантирано от ГЕРБ”, заяви Йотова.

 

Повече пари за развитие на българското село обеща Илияна Йотова на среща с жителите на девинските села Селча и Лясково. В пълните зали на местните читалища Йотова подчерта, че в последните години проблемите на българските села са се задълбочили в резултат на недалновидната политика на бившите управляващи. „Липсата на перспектива в малките населени места води до обезлюдяване и заличаване”, каза кандидатът за евродепутат. Йотова бе категорична, че при правилно разходване на европейските средства българските села имат потенциала да се преобразят.  Тя посочи, че целта на правителството е да се изработи  Национална стратегия за развитие на селското стопанство и селата, към които целенасочено да се насочи ресурсът, както от европейските програми, така и от националния бюджет,  а не да се прави политика на парче.

 

Йотова призова хората на 25 май да гласуват с номер 15 в бюлетината, защото след десетгодишно дясно управление, Европа има нужда от промяна. „Европа трябва да бъде по-социална, по-справедлива, да мисли не само за банките, но и за обикновените хора. Кризата не може да бъде повече оправдание за лошия живот на обикновените европейци”, заяви тя. Илияна Йотова акцентира върху подкрепата за малкия и среден бизнес, както и на мерките за намаляване на безработицата. 

В срещите участие взеха и  кандидатът за евродепутат Момчил Неков, народният представител от Коалиция за България Дора Янкова, директорът на Националната здравно-осигурителна каса д-р Румяна Тодорова, кметът на община Девин Цветалин Пенков и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 6219 |03.05.2014 Кольо Колев: БСП води пред ГЕРБ . 8| 6236 |01.05.2014 Депутати от ГЕРБ-Варна гостуваха на борда на ветрохода „Роял Хелена” . 21| 5761 |30.04.2014 ГЕРБ трябвало да се разграничат от свой кмет . 102| 9773 |30.04.2014 Силва Дончева: ГЕРБ печели евровота, Бареков и РБ носят изненади

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads