Реклама / Ads
0| 6180 |06.05.2014 НОВИНИ

И. Йотова: Програмите за временна заетост и помощи са решение за безработицата

.
Все още не можем да превъзмогнем инерцията, която ни пречи да предприемаме местни инициативи, които да бъдат субсидирани с евросредства, каквато е успешната практика в Европа. Това каза на среща с жители на село Сестримо, общ. Белово евродепутат Илияна Йотова.
 

„Програмите за временна заетост и социалните помощи не са решение на проблема с безработицата. Очакваме новия план на премиера Пламен Орешарски за реиндустриализация на страната – това означава предприятия и работни места, което е стъпка в правилната посока.”, посочи втората в евролистата на Коалиция за България Илияна Йотова. Според нея няма нищо по-тъжно от обезлюдяването на села и градове, от хлопването на вратите на къщите.

„През изминалите 4 години за малките общини нямаше пари. За първи път през тази година на много населени места бяха раздадени 500 млн. лв. за благоустройство и заетост. Защото не може да си позволим в 21 век да живеем в две Българии – на големите градове и на обезлюдяващите села.”, допълни тя. Най-големият пробив на социалистите, според Илияна Йотова, е програмата за младежка гаранция, по която всеки млад човек ще има възможност според своите образователни и професионални характеристики за работа или допълнително обучение. „Казват, че Брюксел е далеч, но 90% от решенията, взети там, стават част от нашето национално законодателство. Затова е много важно кой ще прави политиката там: десните, които прилагат мерки на икономии, съкращения на работни места и орязване на бюджети или левите, които отстояват идеята за социална справедливост чрез икономически растеж.  Този модел на управление в ЕС е вреден и не искаме да се повтаря тук, защото само задълбочава проблемите, а не ги разрешава.”, подчерта евродепутат Йотова.

 Много е важно кой изпращаме в Брюксел, защото това не са чиновници, а трябва да са хора, които имат български каузи и могат да ги отстояват.”, категорична беше тя.  В края на срещата в Сестримо евродепутат Илияна Йотова връчи партийни билети на 12 новопостъпили младежи. В същия ден Йотова се срещна и с жители на друго беловско село – Габровица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5654 |05.05.2014 Йотова: Да избираме пред строеж на нов МОЛ и производство на български плодове и зеленчуци . 0| 5209 |03.05.2014 Йотова: ГЕРБ да понесат отговорността си заради санкциитe по „Околна среда” . 0| 13497 |30.04.2014 Илияна Йотова: Неприемливо е 25 г. държавата да се издържа от търговия, без производство . 10| 5402 |24.04.2014 Илияна Йотова: Политическият егоизъм в ГЕРБ е издигнат в култ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads