Реклама / Ads
29| 4752 |10.06.2014 НОВИНИ

Йовчев: Законът за МВР трябва да бъде приет

.
Цветлин Йовчев
Попитан от журналисти какъв е коментарът му за ветото върху Закона за МВР, наложено от президента Росен Плевнелиев, министърът отговори, че не желае да коментира мотивите на ветото. Министър Цветлин Йовчев призова журналистите сами да направят коментар на тази оценка.
 

Ако не бъде приет Законът за МВР, това ще доведе до дестабилизация на системата, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти, предаде Фокус.

„Има рискове в тази посока и аз мисля, че трябва много отговорно да се действа в момента”, каза още той. На въпрос колко време живот остава на настоящото правителство и ще успеят ли да се осъществят започнатите реформи в МВР, Йовчев отговори: „Ние преди повече от два месеца предложихме и беше приет от Министерски съвет един доклад, който изразяваше нашата визия, затова как можем да постигнем трайни резултати в борбата срещу престъпността. Това са пет основни програми, които трябва да реализираме. Първата програма е превенция. Втората е за активно сътрудничество с гражданското общество, елемент, от която е днешното подписване на този меморандум. Третата програма е за интегритет. Четвъртата е програма за повишаване способностите на МВР и петата е за повишаване на доверието в министерството.

До края на седмицата четири от тези пет програми ще бъдат разработени. А част от мерките и то съществен процент са вече или изпълнени, или в процес на изпълнение. Аз вярвам, че независимо от това колко ще бъде дълъг животът на това правителство, след като сме успели да формираме визия, оттам нататък да разработим съответните политики. Надявам се, който и да дойде, да оцени, че това е в интерес на обществото, в интерес на министерството, включително и в интерес на министъра, да успее да доведе до край тези политики. Те ще дадат резултат и те вече дават резултат”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4855 |09.06.2014 Жельо Бойчев: Дебатът за задължителното гласуване трябва да се състои . 20| 6882 |08.06.2014 Проф. Друмева: Трябва да гласуваме, искаме ли демокрация . 21| 5069 |05.06.2014 Йовчев: Експертният ни потенциал не е изчерпан . 18| 5287 |05.06.2014 Г.Кадиев:Станишев трябваше да зададе дневния ред за изход от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads