Реклама / Ads
0| 3467 |24.08.2023 НОВИНИ

ЮИДП проведе работна среща с областния управител на Сливен

.
ЮИДП проведе работна среща с областния управител на Сливен
В областна администрация Сливен се състоя работна среща на ръководството на “Югоизточно държавно предприятие” ДП гр. Сливен и областния управител на област Сливен Марин Христов.
 

Основни теми бяха противопожарните мерки в областта и снабдяването с дърва за огрев на местното население.

 

На срещата присъстваха директорът на предприятието инж. Димчо Радев, неговият заместник инж. Станимир Сотиров, както и директори и зам.-директори на горските стопанства от областта. 

 

Областният управител приветства участниците и благодари на инж. Радев за инициираната среща, като отбеляза, че тя е от изключително значение за ефективността на съвместните дейности.


.

Инж. Радев започна с призив към обществото за повишено внимание и отговорност. “На целия Балкански полуостров върлуват горски пожари. В момента сме в най-рисковия сезон. Наше задължение е да пазим природата и човешката сигурност.”Той сподели, че в област Сливен е спокойно откъм пожари.

 

Възникналите такива са изцяло низови без щети върху горския фонд. “Тук искам да благодаря на колегите, че са изпълнени всички противопожарни мероприятия в стопанствата. Лесокултурните прегради и минерализованите ивици се поддържат, което е решаващо в много от случаите на пожар.

 

Призовавам да се обърне повече внимание на земеделските производители за обезопасяване на обработваемите земи от пожари, чрез заораване с орни пояси. Липсата им е причина пожарите да стават неконтролируеми и бързо да се разпространяват.

 

Контролът е важен, защото след това процесът става необратим. За нас превенцията е най-значима, затова и работим в тази посока - превантивни противопожарни мерки, информираност на населението и санкции за нарушителите.”, заяви инж. Радев.

 

Директорът представи и актуална справка за дървата за огрев. Предприятието е предвидило 90 хиляди куб. метра дърва за населението в Югоизточна България, като подадените заявленията са за 85 хиляди.

 

До момента заявките са изпълнени на 50%. “Целта ни е до края на септември населението да бъде задоволено на 90%, за да избегнем и евентуални спекулации с предстоящите избори.”, добави той.

 

Количествата са увеличени спрямо миналата година, за да няма никъде напрежение. Работи се в посока за намаляване на разходите в структурите на предприятието, за да има спад в цените на дървесината за 2024 г.

 

Всички директори на стопанствата представиха актуални данни за пожарите в техните региони, както и справки за заявени и доставени количества дърва за огрев на населението. И тук те отчетоха спад на търсенето, поради презапасяване с дървесина.

 

На срещата присъстваха и представители на ОД на МВР - Сливен и РДПБЗН - Сливен. Те споделиха, че работят в синхрон и в много добро сътрудничество с горските структури по отношение на съвместните дейности. Обърна се специално внимание на участието на горските служители в гасенето на пожари и тяхната бърза реакция и готовност с екипи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2437 |21.08.2023 Как да спрат пожарите: Експертна среща на ЮИДП с областния управител на Бургас . 0| 2736 |17.08.2023 ЮИДП-Сливен на работна среща с областния управител на Стара Загора . 3| 3377 |14.08.2023 Средната работна заплата: Ножицата у нас е значително по-голяма от тази в Европа . 2| 2597 |14.08.2023 Средната работна заплата в София удари 2700 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads