Реклама / Ads
2| 4921 |22.04.2015 НОВИНИ

Юрист-преписвач се отказa от конкурса за прокурори

.
Юристът, хванат да преписва на конкурса за прокурори, се отказва от надпреварата. Както Фрог първи съобщи трима юристи са били спипани на тясно, като един от тях е бил с решен казус.
 

 Кандидат-прокурорът Тодор Караиванов е подал молба за напускане като съдебен помощник в Софийския градски съд, съобщи "Правен свят".

 

Вчера Комисията по предложения и атестиране на Висшия съдебен съвет, след среща с конкурсната комисия, реши да уведоми и.ф. шефа на СГС Владимир Йорданов за действията на Караиванов, за да бъдат предприети съответните дисциплинарни мерки. До този момент, обаче, в градския съд не са постъпили документите от съвета.

 

Караиванов, който е син на бившия съдия и настоящ адвокат Ивет Анадолска, няма да бъде допуснат до нито един друг конкурс на ВСС, вероятно ще има и последици и във връзка с участието му в изпита за младши съдии, където Караиванов също се е явил.

 

След заседанието на ВСС днес Ясен Тодоров бе категоричен, че нито един член на съвета няма достъп до казусите, а ключът от касата, в която се съхраняват казусите, се държи само от един човек от администрацията. "Няма как казусът да изтече от ВСС. 100% гарантирам за лоялността на администрацията. Ако се окаже, че е изтекла информация от нашите служители на секундата ще подам оставка", каза още Тодоров.

 

Днес той призна, че познава Тодор Караиванов. "Кандидатът, който бе заловен, беше гадже на дъщеря ми преди време. Но от август миналата година са разделени. От тогава не съм го виждал, защото по начина, по който се разделиха, инициативата беше негова, така, бях леко засегнат. Тя няма откъде да има казуса. Неприятна е тази спекулация с моето име. Аз нямам досег до казусите", поясни Ясен Тодоров.

 

Той изрази надежда истината в този случай да излезе наяве. "За съжаление това нещо се е случило. Не може заради един, двама, трима или петима да опорочат труда на стотици хора - както на участниците в конкурса, така и на администрацията, и да хвърлят петно върху всички. ВСС няма вина, но понася негативите. Надявам се, че хората, които са участвали в това нещо, ще имат време да размислят, ще имат доблестта да спасят честта си и тази на правосъдието и да постъпят, евентуално за първи път в живота си, като мъже. Това е моят призив", заключи Ясен Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4592 |20.11.2014 Стартира 3-тото издание на конкурса „СТАНИ СТИПЕНДИАНТ НА ЧЕЗ“ . 10| 5778 |10.08.2014 Порожанов спря конкурса за шеф на свиленградската митница . 2| 5177 |11.03.2014 Втори месец спечелил конкурса за шеф на Бургаския затвор не може да го оглави . 6| 5907 |22.09.2013 Преди конкурса в Сатирата знаели победителя; Ламбо редил схемата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads